Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ο εκμηδενισμός της χιτλερικής αυγής (aka χρυσής αυγής), η φύση του καθεστώτος και η Ζωή

Eισαγωγή

Το όλο ζήτημα έχει μια επείγουσα σημασία και απαιτεί την δραστηριοποίηση όλων των αναρχικών, αριστερών εκτός μαντριού, αντιφασιστών αλλά και ανθρώπων με μια στοιχειώδη συνείδηση.
Πρόκειται για ένα έργο που ιστορικά το βλέπουμε να διαδραματίζεται για δεύτερη φορά. Τούτη την φορά θα επαναληφθεί σαν φάρσα. Η νίκη είναι δική μας στην διαμάχη ναζιστών- ελευθερων ανθρώπων ή και πιο συγκεκριμένα ναζιστών-αναρχικών.
Παρά την φαινομενικά τρομακτική άνοδο της χρυσής αυγής τον τελευταίο καιρό, αυτή μπορεί να αποδειχτεί η μεγαλύτερη πολιτική φούσκα της ιστορίας. Αυτό όμως προϋποθέτει τωρα αναγνώριση και ανάλυση του ζητήματος και κάλεσμα για μάχη, πραγματική μάχη. Γιατί η χρυσή αυγή θα είναι η φούσκα της ιστορίας μόνο αν εμείς την κάνουμε τέτοια. Κι αν με συγκεκριμένες αποφασιστικές και αποφασισμένες συντονισμένεις πράξεις την εκμηδενίσουμε όπως μπορούμε και θέλουμε.
Γι’αυτό ο κίνδυνος τώρα είναι η υποτίμηση του θέματος ενώ μέχρι πριν λίγα χρόνια ίσως ήταν η υπερτίμηση του! Πρέπει να εξηγήσουμε γιατί ήρθε αυτή η απότομη άνοδος του ναζισμού στην Ελλάδα, τι σημαίνει πραγματικά, πόσο κίνδυνο αποτελεί για την ζωή, τι βαθυτερη δυναμική έχει, ποια κοινωνικά στρώματα, γεωγραφικές περιοχές και τύπους χαρακτήρων και μορφωτικών επιπέδων έχει αποκτήσει πρόσβαση και πώς μπορεί να εκμηδενιστεί.

Επίσης χρειάζεται να δούμε σε τι καθεστώς συντελείται αυτή η άνοδος του ναζισμού και τι απαιτείται σαν διάδοχη κοινωνική κατάσταση για να ξεριζωθεί πλήρως το φαινόμενο.
Αυτό το μεγάλο κείμενο θα μπορούσε να δημοσιευτεί σαν τρία διαφορετικά κείμενα.Γνωρίζω την αλλεργία πολλών να διαβάζουν μεγάλα κείμενα στο ίντερνετ κι έτσι θα συνιστούσα την εκτύπωση του. Είναι όμως έτσι γραμμένο ώστε οποιαδήποτε σελίδα του διαβαστεί μεμονωμένα να έχει να προσφέρει κάτι ξεχωριστό. Κάθε κομμάτι του κειμένου λοιπόν θα μπορούσε να προσφέρει ένα ιδιαίτερο και διακριτό νέο κείμενο και όλο το κείμενο μπορεί να αντιμετωπιστεί σαν γεννήτρια παραγωγής μικρότερων κειμένων για τον αντιφασιστικό αγώνα.
Για το θέμα της χρυσής αυγής έχουν ήδη γραφτεί μεγάλα και κατατοπιστικά κείμενα που καλύπτουν κάθε όψη και διάσταση αυτής της χιτλερικής ομάδας. Τότε γιατί η ανάγκη να γραφτεί άλλο ένα και σε τι διαφοροποιείται αυτό από άλλα αντίστοιχα; Αυτό επικεντρώνεται στο παρόν και το άμεσο μέλλον αυτής της συμμορίας και κυρίως στις δυνάμεις και στους τρόπους που μπορούν να την εκμηδενίσουν. Αναλύει ευρύτερα το φασιστικό φαινόμενο του οποίου η χρυσή αυγή είναι μόνο το πιο επιθετικό και απροκάλυπτο τμήμα του και το συσχετίζει με την περιρέουσα κοινωνική κατάσταση και την φύση του σημερινού καθεστώτος. Ξανατονίζεται πάντως ότι αυτό το κείμενο ασχολείται με τον εκμηδενισμό αυτής της συμμορίας και όχι απλά με την ανάλυση και το ξεμπρόστιασμα της.
Για την συγγραφή του χρειάστηκε να μελετηθεί ο αντίπαλος από τα ίδια τα κείμενα και τις διακηρύξεις του και έτσι μέσα σε αυτό υπάρχουν αρκετοί σύνδεσμοι που οδηγούν απευθείας στο σάιτ της χρυσής αυγής (δυσάρεστο αλλά απαραίτητο για την πιστότητα του κειμένου ώστε να μην ισχυριστεί κανείς ότι τα αποσπάσματα που παραθέτω από αυτούς τα έβγαλα από το μυαλό μου)
Το ίντερνετ μπορεί να φιλοξενεί όλων των ειδών τα φασιστικά κείμενα και απόψεις αλλά πάλι λόγω της ανοικτής φύσης του είναι ένας χώρος που αυτές οι απόψεις βρίσκουν την απάντηση που τους αξίζει. Είναι λοιπόν ένα πεδίο όπου οι αντιφασιστικές απόψεις μπορούν να κατατροπώσουν την μισαλλοδοξία και την στενοκεφαλιά του φασισμού κι έτσι εξηγείται η απόφαση της χρυσής αυγής να έχει κλειστό το σάιτ της σε ανοιχτό σχολιασμό. Ξέρουν και οι ίδιοι ότι αν έπρατταν διαφορετικά θα εκτίθονταν ανεπανόρθωτα.Από μια απευθείας αντιπαράθεση φασιστικών και αντιφασιστικών απόψεων αυτοί που θα είχαν να χάσουν θα ήταν οι φασίστες.

Από τον κίνδυνο της υπερτίμησης στον κίνδυνο της υποτίμησης της φασιστικής απειλής…

Υπήρχε μια εποχή, όχι μακρινή από την δική μας, που η χρυσή αυγή ήταν πραγματικά μια περιθωριακή ομάδα με έκδηλες τις σχέσεις της με το παρακράτος και σχεδόν μηδενική κοινωνική επιρροή.Η εποχή που ο δικομματισμός ήταν παντοδύναμος, η κοινωνική συναίνεση περισσότερο ή λιγότερο εξασφαλισμένη, ο ρατσισμός ένα λαϊκό φαινόμενο χωρίς πολιτική εκπροσώπηση και χωρίς διάθεση να εκπροσωπηθεί πολιτικά.
Αυτή η εποχή που χοντρικά τελείωσε πριν δυο-τρία χρόνια και κάποιοι την θυμούνται ακόμη με νοσταλγία ήταν στεγανή σε μεγάλες ανατροπές για το καλύτερο και το χειρότερο και χωρίς τις ευκαιρίες και τους κινδύνους της εποχής που ζούμε. Σε εκείνη την εποχή πολλοί και δικαιολογημένα ισχυρίζονταν ότι δεν πρέπει να ασχολούμαστε με κανένα τρόπο με την χρυσή αυγή καθώς κάθε ενασχόληση μαζί της την προβάλλει πέρα από τον στενό περιθωρειακό κύκλο της. (κι ως γνωστό και η αρνητική διαφήμιση είναι κι αυτή διαφήμιση) Μένει στον ιστορικό να αποδείξει το βάσιμο αυτής της θέσης και αν πραγματικά πριν το 2009 είχαμε υπερτιμήσει το βάρος και τον κίνδυνο που συνιστούσε αυτή η συμμορία.
Γεγονός όμως είναι ότι η θεωρία της υπερτίμησης δεν έχει πια καμιά βάση στις σημερινές συνθήκες. Ο κίνδυνος είναι ξεκάθαρα ο ανάποδος. Να υποτιμούσαμε τις υπόγειες δυναμικές που αναπτύσσονται στο σώμα μιας ξεσκισμένης κοινωνίας, να μην αναγνωρίζαμε την άνοδο τους και να την αποδίδαμε μόνο σε στημένες δημοσκοπήσεις, να μην βλέπαμε ότι μέσα στα θολά νερά της κατάρρευσης του οικονομικού και πολιτικού συστήματος είναι ως και αναπόφευκτο κάποια στρώματα βουτηγμένα στην απελπισία και στην αμορφωσιά να στραφούν στον ναζισμό.
Από την πλευρά των χιτλερικών αυτή η άνοδος είναι περισσότερο από δεδομένη. Στο σάιτ τους υπάρχει διαχύτη η έξαψη και η αγαλλίαση. Οι δημοσιεύσεις τους έχουν σε καθημερινή βάση πολλαπλασιαστεί και σε αυτές αυτοπροβάλλονται σαν η μόνη δύναμη που θα χτυπήσει τον δικομματισμό. Περισσότερο επίφοβα, απειλούν από τώρα ότι η ώρα τους έχει έρθει, ότι αυτοί είναι έτοιμοι και ότι θα σαρώσουν κάθε αντίπαλο που θα τους αντισταθεί. Το γάντι λοιπόν το έχουν πετάξει. Μένει να το σηκώσουμε και να τους το τρίψουμε στα μούτρα. Όμως πριν γίνει αυτό χρειάζεται να ξέρουμε με τι αντίπαλο έχουμε να τα βάλουμε και ποιους έχει από πίσω του…

Η τριπλή φύση της χρυσής αυγής (ζωτικό κομμάτι του κράτους και παρακράτους-υποψήφιος διασώστης της αστικής τάξης, κίνημα απελπισίας κατεστραμμένων ανθρώπων)

Α) Ζωτικό κομμάτι του κράτους και του παρακράτους
Η σχέση της χρυσής αυγής με το παρακράτος έχει καταγραφεί με κάθε δυνατή λεπτομέρεια. Αρκεί να δούμε τις δημοσιεύσεις στο ιντιμίντια που καλύπτουν αυτή την όψη της και τα εκατοντάδες ενημερωτικά σχόλια που τις έχουν πλαισιώσει. Αυτή η σχέση επίσης έχει αποκαλυφτεί από πρώην μέλη της οργάνωσης που έσπασαν την σιωπή τους. Το ίδιο αν και όχι τόσο αναλυτικά έχει αποκαλυφτεί και η σχέση της χρυσής αυγής με το επίσημο κατασταλτικό κράτος των ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ κλπ. Ακόμη και όταν αυτή η ομάδα έφερνε πενιχρά εκλογικά αποτελέσματα μπορούσε να αντλεί τους λιγοστούς ψήφους της σε εκλογικά τμήματα που ψήφιζαν μαζικά οι μπάτσοι.Η συνεργασία της με κατασταλτικές επιχειρήσεις του κράτους κατά των αναρχικών μπορεί να ανιχνευτεί από παλιότερες δεκαετίες.Η ανοχή της αστυνομίας στα ρατσιστικά εγκλήματα της είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα δυτικού κράτους. Η αστυνομία βοηθα ή ανέχεται τους φασίστες ενώ πλαισιώνεται από αυτούς.
Θα ήταν όμως μεγάλο λάθος να μέναμε σε αυτή την διάσταση νομίζοντας ότι εξαντλούμε το θέμα. Ή ακόμη να εξετάζαμε αυτή την όψη χωρίς να δούμε την δυναμική της και την αλληλεπίδραση της με τις άλλες. Σε αυτό θα επανέλθουμε αργότερα. Εδώ αρκεί να σημειώσουμε ότι η παρακρατική όψη της χρυσής αυγής είναι ένα εντεινόμενο φαινόμενο που η οργάνωση σκέφτεται πλέον να το χρησιμοποιήσει στο μέλλον για την κατάκτηση της εξουσίας και όχι μόνο για να δίνει στο κράτος με το αζημίωτο τις υπηρεσίες της…
Β)Διασώστης της χρεωκοπημένης αστικής τάξης
Μια ισοδύναμα αρνητική όψη αυτής της συμμορίας είναι η υποστήριξη που αρχίζει να απολαμβάνει από κομμάτια της ελληνικής αστικής τάξης. Οι πρώτοι σοβαροί χρηματοδότες έχουν βρεθεί και ένα μειοψηφικό κομμάτι των αστών μέσα στις συνθήκες της κατάρρευσης και της απειλής μιας σαρωτικής κοινωνικής επανάστασης αποφασίζει να ποντάρει σε αυτό το άλογο τις ελπίδες για το μέλλον του. Αυτή η τάση είναι εξαιρετικά καινούργια και φανερώνει το μέγεθος της διάλυσης που έχει υποστεί η κοινωνία. Γιατί η αστική τάξη σαν σύνολο πολύ δύσκολα και μετά από πολλές παλινωδίες αποφασίζει να στηρίξει ναζιστές. Υπάρχει και το ιστορικό προηγούμενο που έδειξε τον όλεθρο μιας τέτοιας επιλογής. Ήταν οι μεγαλοαστοί της Γερμανίας που αποφάσισαν στην πιο κρίσιμη περίοδο του 1933 να στηρίξουν τους ναζί και να τους φέρουν φυτευτούς στην εξουσία και ακόμη το φυσούν και δεν κρυώνει (κι έτσι σήμερα στην Γερμανία ομάδες παρόμοιες με την χρυσή αυγή είναι στην παρανομία)
Για την αστική τάξη το να έχει τους ναζί στην εξουσία θα σήμαινε μεν εξασφάλιση της οικονομικής της κυριαρχίας αλλά με απώλεια της πολιτικής της κυριαρχίας.Θα στήριζαν μια τέτοια προοπτική μόνο αν ένιωθαν ότι όλες οι άλλες έχουν καεί και χαθεί και μόνο αν ο φόβος τους για την κοινωνική επανάσταση είχε παραλύσει κάθε ορθολογική σκέψη εκ μέρους τους. Κι έτσι νιώθουν ήδη κάποιοι έλληνες αστοί.Χωρίς καμμιά προοπτική και με τον φόβο της ανατροπής τους…Οι υπόλοιποι ακόμη το σκέφτονται ή ακόμη στηρίζονται σε πιο παραδοσιακά καθεστωτικά κόμματα. Όμως το μέγεθος της προβολής που απολαμβάνουν σήμερα οι ναζί από τα κανάλια δείχνει ότι η διαδικασία στήριξης έχει προχωρήσει περισσότερο ίσως απ’ότι φανταζόμαστε και στέλνει τον δικό της συναγερμό. Και τούτη την φορά δεν πρέπει να αφήσουμε καθόλου στους αστούς την πρωτοβουλία κινήσεων για το θέμα. Ξέρουμε από το παρελθόν ότι αυτή η τάξη προκειμένου να διασώσει τα προνόμια της και την ειδική θέση της στην κοινωνία θα στήριζε και τον διάολο και δεν υπάρχει κάτι που να
δείχνει ότι δεν θα πράξει ανάλογα και στο μέλλον…

Γ) Κίνημα απελπισίας κατεστραμμένων ανθρώπων

Από τις τρεις όψεις, αυτή είναι με διαφορά η σημαντικότερη ως το σημείο αν δεν υπήρχε αυτή η όψη να μην ασχολούμασταν σοβαρά με αυτή την χιτλερική ομάδα. Γιατί φασισμός χωρίς μαζικό κίνημα που να τον στηρίζει είναι ένα ξεδοντιασμένο θηρίο. Και αυτή είναι η όψη που πρέπει περισσότερο από όλες τις άλλες να αναλύσουμε και να επικεντρωθούμε.
Έγινε κατορθωτό μέσα σε συνθήκες οικονομικής διάλυσης και επελαύνουσας κοινωνικής δυστυχίας με την αρωγή καναλιών η χρυσή αυγή να παρουσιάζεται σαν ανερχόμενο μαζικό πολιτικό ρεύμα. Κι ώς ένα βαθμό έχει ήδη γίνει τέτοιο.Αλλά ποιοι είναι αυτοί που όψιμα δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν την χρυσή αυγή; Από που προέρχονται; Ποια πολιτικοποίηση και ποιες εμπειρίες ζωής τους οδηγούν;Ποια η σχέση τους με τον πυρήνα της ομάδας και πόσο σταθερή είναι αυτή η υποστήριξη τους;
Όσοι έχουμε σχέση με τις γειτονιές μας και γνωριζόμαστε με όλους τους ανθρώπους τους έχουμε πιθανά βρεθεί ήδη στην θέση να έχουμε γνωρίσει κάποιον γείτονα που να έχει εκφράσει την επιθυμία του σε αυτές τις εκλογές να ψηφίσει χρυσή αυγή. Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι τελικά; Να τι αποκάλυψε η δική μου έρευνα και ιδού ένα δείγμα ανθρώπων που έμαθα ή μου είπαν ότι σκέφτονται να ψηφίσουν χρυσή αυγή:
Αρχίζω με τον Στράτο (δεν αποκαλύπτω επίθετα ) τον γείτονα που ως τώρα για 38 χρόνια ψήφιζε ΝΔ και νόμιζε ότι ψηφίζει το σωστό.Άνθρωπος που ποτέ του κυριολεκτικά ποτέ του δεν έχει πάει σε μια διαδήλωση.Ακόμη και τον Ιούνη του 2011 που ενάμισι εκατομμύριο κόσμος πέρασε συνειδητά από το σύνταγμα έστω για λίγες ώρες και άλλοι γείτονες του είχαν στήσει σκηνή και έδιναν όλη την ζωή τους εκεί…
Άνθρωπος που η φιλοσοφία και η ιδεολογία του συνοψιζόταν κατά τα δικά του λεγόμενα ‘εμένα η τσέπη μου με νοιάζει και τίποτα άλλο‘.Με αγορασμένο μπεεμβε κυριλέ και τα τελευταία χρόνια άνεργος λόγω της οικονομικής κατάρρευσης. Δουλεύει μόνο η γυναίκα του και αυτή τον συντηρεί τώρα. Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος αποφάσισε τώρα να ψηφίσει χρυσή αυγή.Τι ξέρεις εσύ για την χρυσή αυγή στράτο’και απαντά!’10 καλασνικοφ να τους καθαρίσεις όλους” Κι εδώ βλέπουμε τον ρόλο της προπαγάνδας της τηλεόρασης που σε τέτοια αστοιχείωτα αμόρφωτα (ο Στράτος δεν έχει διαβάσει ένα βιβλίο στην ζωή του και ας πήγε στα 50…) κοινωνικά δειλά και ανεύθυνα στρώματα περάστηκε σαν ριζοσπαστική επιλογή η χιτλερική αυγή… Για άλλη μια φορά ανακύπτει τι ζήτημα της εφόδου στα ιδιωτικά κανάλια με στόχο είτε την καταστροφή τους είτε της κατάληψης και της μετάδοση από εκεί της αλήθειας( χωρίς διαφημίσεις!) ή και ένα συνδυασμό των δυο.
Δεύτερη περίπτωση.Ο Βαγγελάκης ο γείτονας, 25 χρονών. Είχα να τον δω καιρό και τον πέτυχα στην αρχή του στενού μας.Σε μαύρα χάλια ο Βαγγελάκης.Καθόλου φράγκα. Άνεργος και αυτός σε κακή ψυχολογία.Και ο Βαγγελάκης δεν έσκαγε ποτέ σε διαδηλώσεις.Μια φορά είχε περάσει από το σύνταγμα και δεν του άρεσε και δεν ξαναπήγε ποτέ του.Τον χάλασε εκείνο το πανό που έγραφε υπερ της νομιμοποιησης όλων των μεταναστών.Είναι και λίγο ρατσιστάκος.Άσε που αυτός δεν είναι για αυτά.Στοίχημα έπαιζε όλη μέρα όταν είχε πιο πολλά λεφτά και η μόνη κουβέντα που μίλαγε και γούσταρε ήταν για τα αθλητικά.Δος του αθλητικά και πάρτου την ψυχήΤώρα όμως ούτε αυτά του αρέσουν…
Τι θα ψηφίσεις Βαγγελακι.’Ρε Χρυσή Αυγή για να φάμε τον δικομματισμό“(!) Τι ξέρεις εσύ Βαγγελάκι για την χρυσή αυγή;‘την πολεμάνε όλοι γιατί μόνο αυτή πολεμά το κατεστημένο“(!!) Βαγγέλακη ήξερες ότι γουστάρουν σβάστιγκα, ναζιστικούς χαιρετισμούς και Χίτλερ; “τι;;;;;;;;σοβαρά;;;;;;;;;;πωπωπω Είπα μαλακία ε;” Ναι ρε Βαγγελάκη μαλακία είπες.Άλλοι πολεμάνε το κατεστημένο και αυτοί είναι στους δρόμους χρόνια τώρα.Κάποιοι από αυτούς έστησαν και σκηνές στο σύνταγμα.Οι χρυσαυγίτες ήταν οι ΜΑΤατζήδες σε αυτή την διαμάχη!’έχεις δίκιο, και την μια φορά που είχα έρθει σύνταγμα ήταν για να σε δω.Είχα μάθει ότι είχες σκηνή”Άρα Βαγγελάκι σύνελθε γιατί χωρίς να ήξερες θα έκανες τεράστια μαλακία και άρχιζε να κάνεις το σωστό.’Και τι να ψηφίσω;’Αυτό σε καίει ακόμη;Άμα θες να ρίξεις ένα χαρτί στην κάλπη ρίξε ΕΕΚ ή Πειρατές αλλά αυτό είναι το ζητημά σου; Ρε στον δρόμο θα τους νικήσουμε όχι στην κάλπη!Και τώρα που έχεις ελεύθερο χρόνο διάβασε κανένα βιβλίο της προκοπής, μπες σε κανενα σάιτ της προκοπής στο ίντερνετ.Σταματα να περιμένεις σωτήρες.Στο Αιγάλεω κάθε βδομάδα έχει λαϊκή συνέλευση.Στήριξε την!Κατέβα στις διαδηλώσεις.Κατέβα στην Πρωτομαγιά!
Δεν συνεχίζω άλλο την παράθεση της συζήτησης.Ειπώθηκαν πολλά και στο τέλος οι σχέσεις με τον γείτονα αναθερμάνθηκαν. (και βέβαια ΔΕΝ θα ψηφίσει χρυσή αυγή) Αυτές μόνο οι δυο ιστορίες έχουν να πουν πολλά σε τι είδους ανθρώπων έχει κάνει την πρώτη του εξόρμηση προς τις μάζες ο Ελληνικός ναζισμός. Ανθρώπους που ποτέ τους δεν κατέβαιναν στον δρόμο, με λατρεία για το χρήμα και άπειρο θαυμασμό για την δύναμη του αλλά και φτωχοδιάβολους που η οικονομική καταστροφή τους οδήγησε στην απόγνωση και την απελπισία. Ανθρώπους που ο πνευματικός τους ορίζοντας περιστρέφεται γύρω από τα αθλητικά, που δεν έχουν διαβάσει ένα βιβλίο που η ζωή τους πέρναγε μέσα στην διαρκή ενασχόληση, έγνοια, επιθυμία, λαχτάρα για το χρήμα.Έστω αυτό το πενιχρό χρήμα που δίνουν στους φτωχοδιάβολους.
Αυτών των φτωχοδιάβολων που θαυμάζουν απεριόριστα τους υπερπλούσιους για το εξωφρενικό χρήμα που αυτοί έχουν… Πρέπει να απαντηθεί πώς έγινε εφικτό να γίνει αυτή η πρώτη πετυχημένη (για τα δικά τους δεδομένα) εισδοχή της χρυσής αυγής στις μάζες. Γιατί μπορεί να άγγιξαν ένα μονοψήφιο ποσοστό των μαζών και το κομμάτι των πιο πολιτικα καθυστερημένων και κοινωνικά ανεύθυνων αλλά πάλι πώς θα ξεκινούσε να μαζικοποιούταν αυτό το φονικό πολιτικό ρεύμα αν όχι από αυτούς.
Εδώ έχουμε να απαντήσουμε κάτι άλλο: πώς έγινε εφικτό έστω να αγγίξουν και αυτό το κομμάτι όταν μέχρι πριν λίγο καιρό τους ήταν απροσπέλαστο; Δεν αρκεί για την εξηγηση να αναφέρουμε τον ρόλο των φασιστοκάναλων. (και θα ξανασχοληθούμε με αυτούς τους κυρίους) Ούτε θα αρκέσει να επικαλεστούμε την φύση του καθεστώτος που εκφασίζεται με ραγδαίο ρυθμό και δίνει τις μεγαλύτερες αβάντες στον ναζισμό (θα το κοιτάξουμε και αυτό αργότερα) Χρειάζεται και μια πιο συγκεκριμένη εξήγηση που έρχεται από την ίδια την δράση τους στο ίντερνετ, στα κανάλια και όπου μπορούν και στους δρόμους.

Η ύπουλη και αφόρητα ψεύτικη στροφή της χιτλερικής αυγής στο αντικαπιταλιστικό και αντιμνημονιακό (προκειμένου να γίνει αρεστή σε κατεστραμμένους ανθρώπους που έχουν χτυπηθεί από καπιταλισμό και μνημόνια)

Η μαζική απεύθυνση που κάνει τώρα η χρυσή αυγή προς τον κόσμο δεν θα μπορούσε να γίνει αν η συμμορία επέμενε στην ψυχωσική της εμμονή για τους συνανθρώπους μας χωρίς χαρτιά (‘λαθρομετανάστες’)
Σε σχέση με τον προηγουμενο χρόνο έχει αλλάξει δραστικά στην σύνθεση και την αναλογία των κειμένων που προωθεί.Άν πέρυσι τα κείμενα τους ήταν κατά 80% οι μετανάστες και κατά 20% κατά του μνημονίου και του καθεστώτος φέτος είναι το αντίστροφο και το σάιτ τους έχει κατακλυστεί με δημοσιεύσεις που είναι αντιμνημονιακές και κατά του καπιταλισμού. Οι ναζί ξέρουν καλά πόσο αντιδημοφιλές είναι αυτό το καθεστώς και έχουν επίγνωση για το αβυσσαλέο μίσος του κόσμου για τραπεζίτες και καθεστωτικά κόμματα.
Αλλά αυτοί τι έκαναν ενάντια στο καθεστώς; Δεν ήταν σε καμιά λαϊκή διαδήλωση (και πώς να εμφανίζονταν σταμπαρισμένοι χιτλερικοί σε λαϊκή αντικαθεστωτική διαδήλωση άλλωστε!), αν και κάποια μέλη τους ή επαφές της περιφέρειας τους είχαν σκάσει μεμονωμένα και εκτός γραμμής σε κάποιες γενικές απεργίες. Συνήθως άτομα που εγκατέλειψαν μετά την χρυσή αυγή και κάποιοι από αυτούς είναι τώρα ορκισμένοι εχθροί τους και πολύτιμοι μάρτυρες για το τι συμβαίνει στο εσωτερικό της.
Το κίνημα του συντάγματος και των πλατειών από το οποίο πέρασαν σε ένα μήνα ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι το είχαν καταγγείλει σαν χώρο που τον λυμαίνονται οι λαθρομετανάστες(sic!) και είχαν περάσει γραμμή στα μέλη του να απέχουν από αυτό.(αλλά που να τολμήσουν να το χτυπήσουν κιόλας!Τρεις φορές όταν κυκλοφόρησε τέτοια φήμη τους περιμέναμε με τα μαδέρια αλλά δεν τους είδαμε ποτέ!) Είχαν το θράσος με την ανοχή και στήριξη του ΚΚΕ να εμφανιστούν σαν αλληλέγγυοι στους εργάτες της χαλυβουργίας όταν πριν λίγο είχαν καταγγείλει ΚΑΙ αυτή την απεργία.
Πραγματικά η μόνη μαζική δράση αυτής της συμμορίας στα χρόνια του ΔΝΤ ήταν το πογκρόμ κατά των μεταναστών που οργάνωσε και ενορχύστρωσε τέτοιο καιρό περυσι. Πογκρόμ που έφεραν όσο κράτησαν έναν τουλάχιστο επιβεβαιωμένο δολοφονημένο μετανάστη (ένα παληκάρι 21 χρονών…) και εκατοντάδες τραυματίες. Δεν σεβάστηκαν ούτε τα μικρά παιδιά που έτρεχαν έντρομα μαζί με τους γονείς τους για να γλυτώσουν από την δολοφονική μανία των ναζί. Οπότε τα ψόφια αντιμνημονιακά και αντικαπιταλιστικά να τα πουλήσει αλλού η χρυσή αυγή.Γιατί αυτό που πραγματικά θέλει να είναι:

Ο χρηματοδοτημένος wannabe σωματοφύλακας και νταβατζής του εγχώριου καπιταλισμού.

(λόγω έλλειψης χώρου αυτό θα το δούμε σε χωριστό κείμενο…)

Ποιες δυνάμεις μπορούν και θέλουν να εκμηδενίσουν τον ναζισμό;

Χοντρικά είναι οι δυνάμεις που έκαναν την εξέγερση της 12 Φλεβάρη. Ο αναρχικός κόσμος και ο κόσμος των πλατειών που τους τελευταίους μήνες βρίσκονται σε τροχιά συνεργασίας και σύγκλισης. Αυτός ο κόσμος που είχε διακηρύξει ότι θέλει να πάρει την ζωή στα χέρια του κόντρα σε επίδοξους σωτήρες και ύπουλους διαμεσολαβητές. Αυτός που αυτά τα δυο χρόνια έχει δώσει ασταμάτητους αγώνες στους δρόμους και έχει αντιμετωπίσει στα ίσια την αστυνομική καταστολή. Αυτός που έχει αρκετή αυτοπεποίθηση να παλέψει για μια νέα ελεύθερη κοινωνία και να απορρίψει τις δομές και τις αξίες της καταρρέουσας παλιάς.
Κι αν οι αναρχικοί σαν ανερχόμενο πολιτικό ρεύμα από τον Δεκέμβρη του 2008 είχαν δείξει την διαθεσιμότητα τους να συντρίψουν τον ναζισμό όπου αυτός πήγαινε να σηκώσει κεφάλι, ο καινούργιος αντιναζιστικός παράγοντας στάθηκε πέρυσι το κίνημα των πλατειών και της κατάληψης του συντάγματος. Εμφανίστηκε σαν από μηχανής θεός λίγο μετά το χειρότερο ρατσιστικό πογκρόμ που είχε γίνει ποτέ στο κέντρο της αθήνας και με μιας άλλαξε την πολιτική ατζέντα προς το ριζοσπαστικά καλύτερο. Στο κατειλημμένο σύνταγμα υπήρχαν σε περίοπτη θέση τρία αντιφασιστικά πανό ενώ στις συνελεύσεις μπορούσαν να μιλούν και να αποφασίζουν από κοινού ντόπιοι και μετανάστες. Κι αν σε εκείνο το κίνημα μέσα στα εκατομμύρια που το στήριξαν εμφανίστηκαν εκτός γραμμής και κάποιοι μεμονωμένοι ναζί αυτοί μέσα στο γενικότερο κλίμα συναδέλφωσης και αγωνιστικής ενότητας ντόπιων και μεταναστών δεν είχαν κανένα περιθώριο διακριτής δράσης. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα έπαψαν να είναι ναζιστές κι έτσι δικαιολογείται η λύσσα της χρυσής αυγής για το κίνημα του συντάγματος. Ήταν ένα κίνημα που όχι με την ορμή και την δύναμη του (στις καλές μέρες του) μπορούσε να ξεκολλήσει ακόμη κάποιους κολλημένους ναζί και να δώσει ελπίδες τέτοιες που ποτέ δεν μπορεί να δώσει μια χιτλερική ομάδα.
Η κατάληψη του συντάγματος τελικά έπεσε από την αστυνομική καταστολή και αφού πρώτα είχε διαβρωθεί από βαλτούς, στημένους κομματικούς και γραφειοκράτες. Άφησε όμως μια παρακαταθήκη που είναι ακόμη ζωντανή.
Από τις στάχτες του άνθισαν αμέτρητες τοπικές συνελεύσεις που ακόμη είναι ενεργές αντιστρέφοντας θεαματικά την τάση να δημιουργούνται ρατσιστικές επιτροπές κατοίκων. Στην θέση λοιπόν νέων παντελεήμονων ξεπήδησαν γνήσιες λαϊκές συνελεύσεις με την δική τους δράση στις γειτονιές και με ξακάθαρα αντιναζιστικό προσανατολισμό.
Κι είναι αυτές οι λαϊκές συνελεύσεις που τώρα δραστηριοπιούνται αντιφασιστικά, βγάζοντας ανακοινώσεις κατά της χρυσής αυγής, αποτρέποντας τους ναζί από να πάρουν προεκλογικά περίπτερα και καλώντας τον κόσμο να στηριχτεί στις δυνάμεις του κόντρα στο καθεστώς που μας εξαθλιώνει.
Είδαμε σε ένα μεγάλο κείμενο ότι ο συνδυασμός του Δεκέμβρη (αναρχικός κόσμος) με του Ιούνη (κόσμος των πλατειών) μπορεί να γεννήσει μια μεγάλη εξέγερση. Αυτός ο συνδυασμός μπορεί τώρα να θάψει τους ναζί αν αυτοί καταφέρουν να βγουν στην βουλή.
Αναλύοντας την εξέγερση της 12 Φλεβάρη είχα αναφερθεί τότε στην αρχή του τέλους της χρυσής αυγής που σαν γνήσιο παπαγαλάκι των ΜΜΕ είχε συκοφαντήσει τους εξεγερμένους(προσθέτοντας και ρατσιστικές σάλτσες για τους μετανάστες που έλαβαν μέρος σε αυτήν…)
Τ’ώρα κάποιοι φασίστες μπορούν να γελούν με εκείνη την αναφορά με βάση την άνοδο που φαίνεται να έχουν δημοσκοπικά. Ξέχασαν ότι εγώ δεν αναφερόμουν σε ψήφους αλλά σε ζωντανούς ανθρώπους του δρόμου όπως αυτοί έδρασαν στις 12 Φλεβάρη. Κι αυτοί οι άνθρωποι είναι ταγμένοι αντιφασίστες σφυρηλατημένοι μέσα σε άγριες συγκρούσεις. Αποτελούν ένα σύνολο που δεν αντιμετωπίζεται ούτε μπορεί να αντιμετωπιστεί από τους ναζί αν δράσει ενωμένο. Και σε αυτό το σύνολο δεν συμπεριλαμβάνω καν αυτούς που είναι συνειδητοί αριστεροί ή δημοκράτες αντιφασίστες. Περιορίζομαι μόνο σε αυτούς που έχουν δράσει εξεγερσιακά. Για την επερχόμενη αντιφασιστική εξέγερση δες στο τέλος του κειμένου.Ήρθε η ώρα να δούμε γιατί η τόση πρεμούρα των ναζί για το θέμα των εκλογών…

Οι εκλογές της 6 Μάη και το κόλπο γκρόσο της χρυσής αυγής(ή πώς οι ναζί χρησιμοποιούν τις εκλογές για να γίνουν μαζικό ρεύμα και να μεθοδεύσουν το πραξικόπημα τους…)

Μέσα στις συνθήκες της οικονομικής κατάρρευσης και του ραγδαίου εκφασισμού του καθεστώτος, ο Μιχαλιολάκος νιώθει ότι ήρθε η ώρα του. Αν όχι τώρα πότε σκέφτεται…
Μέσα στα θολά νερά της κατάρρευσης του δικομματισμού και της αυτογελοιοποίησης του ως τώρα βασικού πυλώνα της άκρα δεξιάς του ΛΑ.Ο.Σ , οι προοπτικές για αυτούς φαίνονται καλύτερες από ποτέ.
Από την μια έχουν πάρει το σύνολο της βάσης του Καρατζαφέρη, από την άλλη έρχονται κατά χιλιάδες οι καμμένοι από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.Όπως δείξαμε αυτοί είναι συνήθως το πιο μπερδεμένο, αμόρφωτο και κακοήθες κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας αλλά έστω κι έτσι συνιστούν μια πρώτη πολύτιμη μαζικότητα για τους ναζί.
Το πρόβλημα για αυτούς (και δεν πρόκειται ποτέ να το λύσουν!) είναι το τεράστιο χάσμα μεταξύ των αριθμών που εμφανίζονται τώρα σαν υποστηρικτές των ναζί και του πραγματικού ακτιβίστικου πυρήνα τους που παραμένει μικροσκοπικός.
Ελπίζουν ότι με μια πετυχημένη εκλογική παρουσία θα γεφυρώσουν αυτό το χάσμα και θα πολλαπλασιάσουν τον αριθμό των ακτιβιστών τους. Ξέρουν ότι ο ναζισμός δεν έχει καμιά ελπίδα επικράτησης χωρίς πρώτα να έχει πάρει τους δρόμους και αυτοί οι δρόμοι παραμένουν μαχητικά στα χέρια των αναρχικών και των αγωνιστών των πλατειών.(όσο τουλάχιστον γίνεται αυτό σε ένα ασφυκτικά αστυνομοκρατούμενο καθεστώς…)
Οι ως τώρα εξορμήσεις τους γίνονται συνήθως σε επαρχιακές πόλεις χωρίς αναρχικά στέκια ή χωρίς ενεργό κίνημα πλατειών ενώ στις φώτο που οι ίδιοι παρουσιάζουν απουσιάζει η νεολαία.
[θαυμάστε 'νεολαία' στις μαζώξεις της χρυσής αυγής στην επαρχία!]
Στις μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές και ανεξάρτητα αν θα ψηφίσουμε σε αυτές ή όχι απαιτείται μαζική και πλατειά καμπάνια διαφώτισης προς όλους και όλες για το τι είναι αυτή η συμμορία. Αυτό μπορεί να το κάνει ο κάθε αντιφασίστας και στοχεύοντας ειδικά αυτούς που εκφράζουν την επιθυμία να την ψηφίσουν και με έντονες συζητήσεις μαζί τους να τους εξηγήσει τι πάνε να κάνουν.
Το όνειρο της χρυσής αυγής είναι να μπει στην βουλή με το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό (ει δυνατόν και διψήφιο) και από εκεί να εδραιωθεί σε όλη την κοινωνία μεθοδεύοντας με την βοήθεια των μπάτσων και παρακρατικών που θα την ψηφίσουν το πραξικόπημα που θα τους φέρει στην εξουσία.
Η είσοδος αυτών των καθαρμάτων θα έχει από κάθε άποψη αρνητικές επιπτώσεις. Θα κολλήσει την πολιτική ατζέντα στον φασισμό, θα δώσει αυτοπεποιθηση σε μαχαιροβγάλτες να σφάξουν κόσμο, θα μεγαλώσει τον αριθμό των ακτιβιστών τους, θα κάνει νοητό το αδιανοήτο ο ναζισμός να πάρει τα ηνία της εξουσίας και γενικότερα θα φέρει ένα εμφυλιακό κλίμα που για τις δυνάμεις του ΔΝΤ και της τρόικας θα είναι καλοδεχούμενο εφόσον θα μετατοπίσει την λαϊκή οργή από αυτούς σε κάτι πιο ειδικό και άσχετο.
Όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο και οι ίδιοι κινδυνεύουν να γκρεμιστούν από το μέγεθος των προσδοκιών που καλλιεργούν.Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι απαιτείται από όλους μας η μέγιστη δυνατή εγρήγορση και εξωστρέφεια και τώρα μέσα σε αυτό τον χαμό ήρθε η ώρα να γνωριστούμε με τους γείτονες μας μαθαίνοντας τι καπνό φουμάρει ο καθένας…
Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα των εκλογικών ποσοστών των ναζί, πρέπει να είμαστε όλοι σύνταγμα το απόγευμα την μέρα των εκλογων διατρανώνοντας τόσο τις αντιφασιστικές διαθέσεις μας όσο και την επιθυμία μας να πέσει αυτό το καθεστώς που γεννάει τον ναζισμό…

Χρυση αυγή:ένα τυπικά ναζιστικό κόμμα (όπου ο φύρερ είναι τα πάντα και τα πάντα είναι ο φύρερ…)

Είδαμε την τριπλή φύση του εγχώριου ναζισμού (παρακρατικός-κρατικός, διασώστης των αστών και κίνημα κατεστραμμένων), όμως χρειάζεται να κοιτάξουμε βαθύτερα την εσωτερική του δομή για να καταλάβουμε καλύτερα τι είδους ολοκληρωτικό κίνημα είναι.
Και η εσωτερική του δομή αποκαλύπτει περισσότερα για το ποιόν της οργάνωσης. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε απλά με ένα ιεραρχικό κόμμα που οι από κάτω υπακούν τυφλά τους από πάνω. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα αρχηγικό κόμμα όπου ο φύρερ είναι τα πάντα και η υποταγή σε αυτόν αυτό που δεν μπορεί ποτέ να αμφισβητείται. Ο Μιχαλολιάκος είναι ο Χίτλερ της ομάδας και κάθε κριτική προς αυτόν είναι απαγορευμένη. Η πατρική φιγούρα που πρέπει όλοι να ευγνωμονούν, ο αρχηγός που ανοίγει τον δρόμο και οι άλλοι ακολουθούν τυφλά. Τέτοιου είδους κόμματα είχαν τρομερή επιτυχία στον μεσοπόλεμο όταν η γενικευμένη ανημπόρια των μαζών τους ωθούσε να εκχωρήσουν τις ιστορικές τους ευθύνες σε αυτόκλητους σωτήρες.
Όμως πόσο μπορεί να σταθούν τέτοια κόμματα στην εποχή μας; Θα το εξετάσουμε και αργότερα αυτό. Το αστείο είναι που την συνταγή για την καταστροφή τέτοιων προσωποπαγών κομμάτων την έχει δώσει ήδη ο μεγάλος αρχηγός τους ο χίτλερ:” αν είχαν καταστρέψει με την μεγαλύτερη δυνατή βιαιότητα τον αρχικό πυρήνα μας τότε δεν θα είχαμε καμιά τύχη να επικρατήσουμε”
Τουτέστιν ο αυτοκτονημένος ηγέτης τους μας καλεί να διαλύσουμε με την μεγαλύτερη δυνατή βιαιότητα τον πυρήνα της χρυσής αυγής, αυτόν που απαρτίζεται από τον αρχηγό της και τους στενούς αυλικούς του!
Ένα ολοκληρωτικό κίνημα σαν την χρυσή αυγή έχει όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν περιγραφεί με τρομερή σαφήνεια στο βιβλίο της Χάνα Άρεντ ‘Το ολοκληρωτικό σύστημα” Διακρίνεται σε ακτιβίστικο πυρήνα και συνοδοιπόρα περιφέρεια, από διαβαθμίσεις στον ίδιο τον πυρήνα του που κλιμακώνονται πυραμιδωτά μέχρι να φτάσει στον ίδιο τον αρχηγό που άλλη εικόνα πρέπει να καλλιεργεί στον πυρήνα (και εκεί να αποθεώνεται ακόμη και όταν τα μέλη του ξέρουν ότι ψεύδεται για τακτικούς σκοπούς) και άλλη στην περιφέρεια (όπου εκεί πρέπει να παρουσιάζεται σαν ο αμόλυντος που όλοι τον πολεμάνε γιατί θέλει το καλό των πολλών)
Το αντιφασιστικό κίνημα ήρθε η ώρα να τα βάλει απευθείας με τον πυρήνα του ναζισμού και όχι να στοχεύσει την παραπλανημένη περιφέρεια του.
Αλλά ήρθε και ο καιρός να πέσουν οι αυταπάτες για το τι θα σήμαινε η παρουσία της χρυσής αυγής στην βουλή. Όχι δεν θα ξεμπροστιαζόταν εκεί όπως συνέβη στο ΛΑ.Ο.Σ! Θα την χρησιμοποιούσε όσο δεν πάει για να πρωθήσει τον φασισμό μέσα στο κράτος και έξω στην κοινωνία. Ακριβώς γιατί η χρυσή αυγή δεν είναι ένα τυπικό αστικό κόμμα αλλά η ενσάρκωση του ολοκληρωτισμού που στοχεύσει τις ελευθερίες και τα δικαιώματα ύπαρξης όλης της κοινωνίας, ο εκμηδενισμός της περνάει από την συντριβή του πυρήνα της με πρώτο και καλύτερο το μεγαλύτερο πολιτικό κάθαρμα που γέννησε αυτός ο τόπος στην σύγχρονη ιστορία του, τον Νίκο τον Μιχαλιολάκο (που έχει το θράσος να μιλά απαξιωτικά για πολιτικά τζάκια όταν συγγενείς του είναι από αυτά…)

1933-1943 Η αγαπημένη δεκαετία του φύρερ του ελληνικού ναζισμού (και γιατί τότε μπόρεσε να θριαμβεύσει ο ναζισμός στις μάζες…)

Υπήρξε μια εποχή που ο ναζισμός είχε καταφέρει να θριαμβεύσει πολιτικά στις μάζες και να πάρει την εξουσία.
Τα γενοκτονικά και ολέθρια αποτελέσματα που ακολούθησαν όλοι λίγο πολύ τα γνωρίζουμε. Όμως αυτό το κεφάλαιο δεν θέλει να σταθεί σε αυτά αλλά να απαντήσει πώς έγινε καταρχήν κατορθωτός αυτός ο θρίαμβος του ναζισμού.
Πολλοί έχουν επικαλεστεί την καταστροφική διαίρεση της αριστεράς και την αδυναμία της να αντιμετωπίσει ενωμένη τον κίνδυνο.Αυτή η εξήγηση είναι μερική και δεν απαντάει στο βασικότερο:πώς κατάφερε να γίνουν οι ναζί του χίτλερ το πιο μαζικό κόμμα της γερμανικής ιστορίας;
Οι ναζί είχαν φτάσει να απολαμβάνουν την στήριξη του 80% της φοιτητικής νεολαίας, της πλειοψηφίας των κατεστραμμένων μικροαστών, την πλειοψηφία των αγροτών, ακόμη και να έχουν στήριξη σε κάποια μειοψηφικά κομμάτια της εργατικής τάξης (της μόνης τάξης που ποτέ της δεν στήριξε πλειοψηφικά τον αρχισφάχτη…)
Το πιο τραγικό ήταν που μετά την ανάθεση της εξουσίας στον χίτλερ, αυτός συνέχισε να αυξάνει την επιρροή του στον πληθυσμό (στο αποκορύφωμα της έφτασε στα 1939 να έχει το 80% της λαϊκής υποστήριξης) με την βάση των καταργημένων κομμάτων της δεξιάς να τον στηρίζει ανερυθρίαστα…
Αυτή είναι η αγαπημένη ιστορική περίοδος του μιχαλολιάκου όπου αποδειχτήκε πόσο μακριά και πόσο καταστροφικά (αλλά και πόσο αποτελεσματικά μέσα στον πληθυσμό…)μπορεί να δράσει η πολιτική πανούκλα.
Πολλοί στέκονται στις ομοιότητες εκείνης της περιόδου με την δική μας (οικονομική καταστροφή, πολιτική σύγχυση, γενικευμένη εξαθλίωση ενός δυτικού πληθυσμού κλπ) για να προδικάσουν μια καταστροφική επανάληψη του πολιτικού πειράματος που έγινε τότε. Όμως είναι οι διαφορές των δυο εποχών που βάζουν τρομερά εμπόδια στην επανάληψη του ολέθρου…

ο 21ος αιώνας δεν σηκωνει τον ναζισμό.Η Ελεύθερη ροή της ζωής ο πιο θανάσιμος εχθρός του φασισμού.

Χοντρικά μπορούμε να θέσουμε τρεις ειδοποιές διαφορές εκείνης της εποχής με την σημερινή που καθιστούν την σημερινή εξόρμηση του ναζισμού αφάνταστα πιο δύσκολη σε σχέση με αυτή που έκαναν οι παππούδες τους.
1)Εμπειρία τι συνιστά η πραγματικότητα του ναζισμού στην εξουσία.
Μπορεί αυτό κάποιοι τώρα να το υποτιμούν βασισμένοι στην φθορά και την λήθη του ιστορικού χρόνου, αλλά σήμερα είμαστε εξαιρετικά προνομιούχοι που μπορούμε να ξέρουμε τι σήμαινε ο ναζισμός στην εξουσία. Τέτοιο προνόμιο δεν το είχαν οι προπαππούδες μας που αντιμετώπισαν τον ναζισμό σαν το νέο φρούτο που δεν ήξεραν. Τότε ήταν εφικτό για τους ναζί να τάξουν τον παράδεισο ενώ προετοίμαζαν την κόλαση. Σήμερα δεν είναι καθόλου εύκολο για αυτούς να πράξουν το ίδιο. Κι όση ιστορική αναθεώρηση κι αν κάνουν, τα ανείπωτα εγκλήματα του ναζισμού σφράγισαν το παρελθόν τόσο ώστε η κραυγή ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ να αντηχεί ακόμη στεντόρια και οργισμένη.
2)Παιδιά που έχουν μεγαλώσει στο σύνολο τους χωρίς τις ταπεινώσεις και την κακοποίηση του μεσοπόλεμου.
Υπάρχουν δυο καταπληκτικές ταινίες που έριξαν φως σε αυτό το θέμα. Η μια είναι η λευκή κορδέλα του Χάνεκε και η άλλη ο μικρός Λίαμ του Φρίαρς. Και οι δυο αποκαλύπτουν αυτό που ο Βίλχελμ Ράιχ είχε καταδείξει θεωρητικά στην μαζική ψυχολογία του φασισμού.
Ότι η κακοποίηση και η ταπείνωση της παιδικής ηλικίας (με όλες τις παράλογες απαγορεύσεις και περιορισμούς για το σώμα και την ψυχή τους) διαμόρφωνε ψυχικές δομές που αποζητούσαν τον αυταρχισμό και την υποταγή σε έναν μεγάλο αρχηγό. Κι αν κάποια παιδιά εξεγείρονταν σε αυτή την καταπίεση τραβώντας τον δικό τους δρόμο, η πλειοψηφία τους διαπλασμένη μέσα σε πνιγερά και ανελεύθερα παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά πρότυπα έδωσε αργότερα την ενθουσιώδη στήριξη της στους ναζί (ο Χίτλερ είχε να κομπάζει για το γεγονός ότι η νεολαία ήταν τότε μαζί του…)
Σήμερα η παιδική κακοποίηση και ταπείνωση παραμένει ένα τεράστιο θέμα αλλά πολυετείς αγώνες παιδαγωγών και προοδευτικών δασκάλων έχουν τουλάχιστον κατοχυρώσει τα δικαιώματα του παιδιού (άγνωστη έννοια για τον μεσοπόλεμο…) και μπορούμε να πούμε ότι σε αυτόν τον τομέα έχει υπάρξει μεγάλη και αποφασιστική πρόοδος.
Πόσο θλιβερό όμως είναι να επανακαλύπτεις ότι η πλειοψηφία των νέων από αυτούς που τώρα θέλουν τους ναζιστές έχουν φάει ξύλο και έχουν ανατραφεί από αυταρχικές οικογενένειες…
Ελπιδοφόρο όμως είναι που η πλειοψηφία των νέων σήμερα σιχαίνεται τους ναζί και δεν πρόκειται ποτέ να τους ακολουθήσει (προτιμά την μετανάστευση από ένα τέτοιο ενδεχόμενο)
3)Μεγαλύτερη πολιτική αυτονομία των μαζών και μεγαλύτερη ικανότητα τους να δρουν αυτόβουλα
Στον μεσοπόλεμο για να δράσεις πολιτικά έπρεπε να διαλέξεις ένα από τα διαθέσιμα κόμματα (σοσιαλδημοκρατικό, κομμουνιστικό, φασιστικό κλπ) και να ενταχτείς σε αυτά. Με την εξαίρεση της ισπανίας που είχε ακολουθήσει μια δική της διαδρομή και είχε σαν μαζικό ρεύμα τους αναρχικούς, η επιλογή πολωνόταν ανάμεσα στην σκύλα του σταλινισμού (που εκείνη την εποχή έκανε τα δικά του εγκλήματα στην Σοβιετία) και στην χάρυβδη του ναζισμού.
Ήταν ο 210ς αιώνας που έδειξε ότι είναι εφικτή η ενεργή πολιτική δράση χωρίς να ανήκεις σε κάποιο ιεραρχικό κόμμα. Κι έτσι ως αιώνας έφερε κινήματα των απο κάτω με δικές τους δομές αυτοοργάνωσης ανονείρευτα για τον πνιγερό αυταρχικό ιδεολογικοποιημένο 20ο αιώνα
Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε και την εξέλιξη των μέσων επικοινωνίας και την εμφάνιση του ίντερνετ που βοήθησε τρομερά στην οργάνωση και διάδοση αντιιεραρχικών κινημάτων.
Θα περίμενε κανείς ότι αυτοί οι τρεις παράγοντες θα ήταν ικανοί από μόνοι τους να αποτρέψουν μια μαζική επανεμφάνιση του ναζισμού.
Δεν είναι όμως κι αυτό γιατί στα σπλάχνα και της σημερινής κοινωνίας υπάρχει μπόλικη ανθρώπινη σκόνη που στις σημερινές συνθήκες θα εναποθέσει τις ελπίδες της στην πιο χρεοκοπημένη και φονική ιδεολογία.
Ο φασισμός εκφράζει πάντα μια ανολοκλήρωτη ανταρσία. Δουλικοί άνθρωποι με ανύπαρκτη κοινωνική ευθύνη που ως τώρα στήριζαν το καθεστώς ξαφνικά βρίσκονται στην άμεση ανάγκη να εξεγερθούν ενάντια σε αυτό. Όχι όμως με έναν τρόπο που θα τους καθιστούσε κοινωνικά υπεύθυνους και θα επέστρεφε την ζωή στα χέρια τους αλλά με έναν τρόπο που θα σφίξει πιο πολύ τις αλυσίδες τους, θα δώσει σε έναν τυχάρπαστο αρχομανή σωτήρα την ευθύνη της ζωής τους που θα τους στρέψει ενάντια στους πιο αδύναμους και εκτεθιμένους.
Όπως έγραψε κι ένας σε ένα σχόλιο του στο youtube:
“Το πιο αστείο (και τραγικό ταυτόχρονα…) είναι που κάποιοι αμόρφωτοι δούλοι που όλα τα προηγούμενα χρόνια ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τώρα θα ψηφίσουν χιτλερική αυγή (χρυσή αυγή) νομίζοντας ότι ψηφίζουν κάτι επαναστατικό και ριζοσπαστικό!Αυτοί οι αμόρφωτοι δούλοι θα μας φέρουν πάλι τους βρυκόλακες ναζί στο προσκήνιο κάνοντας το χειρότερο κακό και θα νομίζουν ότι έκαναν κάτι καλύτερο από αυτό που έκαναν πριν…ΠΑΣΟΚ -ΝΔ είναι σιχαμένα κομματα και αξίζουν μαύρισμα.Αλλά η χρυσή αυγή παραμένει το χειρότερο…”

Η φύση του σημερινού καθεστώτος (και γιατί ο εκμηδενισμός της χρυσής αυγής σηματοδοτεί μόνο την αρχή της διάλυσης του φασισμού)

Τι θα σήμαινε όμως η εξαφάνιση αυτής της συμμορίας από την πολιτική σκηνή; Θα ξεμπερδεύαμε τότε με τον φασιστικό κίνδυνο; Για να απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα πρέπει πρώτα να απαντήσουμε σε τι καθεστώς ζούμε σήμερα κι έτσι σε ποιες συγκεκριμένες συνθήκες διεξάγεται η αντιφασιστική πάλη.
Έχουμε δείξει σε άλλο κείμενο τον ραγδαίο εκφασισμό που συντελλείται στα σπλάχνα του καθεστώτος. Πριν φανεί αυτό είχε φανεί περίτρανα ότι τα τελευταία δυο χρόνια είχε επισυμβεί μια θεμελιακή αλλαγή στην πολιτική και οικονομική διαχείριση του.
Όλη η κοινωνία, τα δικαιώματα της, οι ελευθερίες της και το βιοτικό της επίπεδο βρέθηκαν στο στόχαστρο για να σωθεί ένα φαύλο τραπεζικό σύστημα και για να πληρωθεί ένα χρέος που έχει πολλαπλά πληρωθεί (από το 1990 το μεγαλύτερο ποσοστό των κρατικών δαπανών πήγαινε στην αποπληρωμή τοκοχρεολύσιων…)
Η πολιτική μορφή του καθεστώτος ακόμη και μετά την επιβολή του ΔΝΤ και της τρόικας παρέμεινε η ίδια, όμως μέσα από τα ίδια καλούπια εξαπολύθηκε ένας ολοκληρωτικός πόλεμος ενάντια στην μεσαία τάξη και στους φτωχούς. (αυτό μπέρδεψε κάποιους ώστε να νομίζουν ότι τίποτα ουσιαστικό δεν άλλαξε και έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία as usual, ξέχασαν όμως ότι κοινοβουλευτική δημοκρατία χωρίς μια ανθιρή μεσαία τάξη και χωρίς κάποια στοιχειώδη κατοχυρωμένα δικαιώματα είναι μόνο η σκιά του εαυτού της…)
Αυτά τα ίδια καλούπια φαίνονται τώρα παντελώς ανίκανα να συνεχίζουν να διεξάγουν τον κοινωνικό πόλεμο. Η κατάρρευση του δικομματισμού είναι μόνο ένα σύμπτωμα αυτής της αδυναμίας τους κι έτσι τώρα ακούμε για απειλές στρατιωτικού πραξικοπήματος αν δεν βγει το εκλογικό αποτέλεσμα που αποζητούν οι από πάνω. (όσο σιχαμένος, υποκριτικος και ανακόλουθος κι αν είναι ο κοινοβουλευτισμός δεν ξεχνάμε ότι υπάρχουν και χειρότερες πολιτειακές λύσεις από αυτόν που ενσαρκώνονται σε γυμνές δικτατορίες. Αυτό είναι κάτι που έχει αναγνωριστεί από τον 19ο αιώνα από τον ίδιο τον Μπακούνιν)
Η φύση του καθεστώτος όπως διαμορφωνόταν από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις του στην κοινωνία προσέγγιζε την ολοκληρωτική τραπεζική χούντα (ολοκληρωτική όσον αφορά τις στοχεύσεις του ακόμη και στα απολίτικα στρώματα της κοινωνίας και όχι στην πολιτική του μορφή) με διεθνή επιτήρηση από τα όρνια του ΔΝΤ.
Ένα τέτοιο καθεστώς οργανώνει τώρα εκλογές εξαπολύοντας τις πιο ανήκουστες απειλές και εκφοβισμούς προκειμένου να αποσπάσει την συναίνεση για την διαιώνιση του. Κι αυτό το καθεστώς μέσα στην ασφυκτική απομόνωση του από τον πληθυσμό προχώρησε στην στρατηγική επιλογή να προωθήσει τον εκφασισμό υιοθετώντας την ατζέντα της χρυσής αυγής για τους μετανάστες.
Άλλη επιλογή δεν είχε καθώς δεν μπορούσε να υποσχεθεί κάτι καλύτερο από τον αγνό ανόθευτο φασισμό.
Όμως όταν τα καθεστωτικά κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ προκειμένου να αλλάξουν την πολιτική συζητήση και να διασωθούν εκλογικά υιοθετούν την χρυσαυγίτικη ατζέντα αυτό δεν μπορεί παρά να ωφελήσει τρομερά τους αρχικούς εμπνευστές αυτής της ατζέντας τους χρυσαυγίτες. Κι έτσι από τότε που αυτοί αποφάσισαν ότι για τα χάλια αυτού του τόπου φταίνε οι μετανάστες το περιθωριακό ρεύμα του ναζισμού ανέβηκε στον αφρό όπως τα σκατά που επιπλέουν. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τούς έδωσαν όλα τα δίκια για τις θέσεις τους και τους νομιμοποίησαν σαν πολιτική δύναμη που τα έλεγε απο παλιά και τώρα δικαιώνεται!
Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που φτιάχνονται είναι το αδιάψευστο τεκμήριο αυτού του εκφασισμού και δεν είναι το μόνο τεκμήριο. Ο πολιτικός λόγος του Σαμαρά και του Βενιζέλου είναι μνημείο μισανθρωπισμού και ωμής καταστολής. Νομίζουν ότι αν χαϊδεψουν τον λαϊκό ρατσισμό που έχει ριζώσει από την δεκαετία του 90 θα την βγάλουν καθαρή από τα εγκλήματα τους. Στην πραγματικότητα προσθέσαν άλλο ένα έγκλημα που είναι ίσως το χειρότερο όλων:Να κάνουν τον φασισμό επίσημη κρατική πολιτική και μέσα σε αυτή την διαδικασία να φουντώσουν την απεύθυνση των καθαρών ναζιστών.
Μετά είχαν το θράσος όταν έφαγαν έναν καφέ στα μούτρα σε μια τηλεοπτικά σκηνοθετημένη φιέστα των χρυσαυγιτών να παρουσιαστούν σαν θύματα του φασισμού! Οι θύτες του σημερινού φασισμού θέλουν λοιπόν να χρησιμοποιήσουν διπλά τους ναζί. Και να παρουσιαστούν σαν θύματα του που αξίζουν την λύπηση μας, και να τους προβάλουν σαν ανάχωμα που θα στρέψει την πολιτική συζήτηση σε πεδία που τους συμφέρουν. (παρουσιάζοντας όλους τους αντιμνημονιακούς σαν να είναι ίσια και όμοια με τα σκατά της χρυσής αυγής…)
Μια αντιφασιστική εξέγερση δεν θα αρκούταν στον εκμηδενισμό των ναζί αλλά θα προχωρούσε στο ξύλωμα ενός ραγδαία εκφασιζόμενου κράτους μαζί με την διάλυση όλων των πολιτικών σχηματισμών που στήριξαν έμπρακτα το αίσχος του φασισμού…
Αυτό όμως θα το δούμε στο τέλος του κειμένου. Ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι χρυσαυγίτες με τα ίδια τα κείμενα τους…

Η χρυσή αυγή από τα δικά της κείμενα (με σχολιασμό blackbatmarx)

Χρησιμοποιούμε εδώ κείμενα που εμφανίστηκαν στο σάιτ της χρυσής αυγής κυρίως αλλά όχι μόνο στις 21 Απρίλη, μέρα που καταθέσαν τα ψηφοδέλτια τους.Στοιχείο της ναζιστικής προπαγάνδας είναι να αποκρύπτει αυτό που βαθύτερα θέλει, να εξαπατά και να παραπλανά, να παρουσιάζεται σαν φίλος του λαού και σαν η μόνη ελπίδα του. Η δική τους προπαγάνδα όμως είναι τόσο χοντροκομμένη και απροκάλυπτη που μας άφησε λίγη προσπάθεια για το ξεσκέπασμα της…
Και ενώ το στημένο κόλπο με τους λαθρομετανάστες είναι σε εξέλιξη και τα παπαγαλάκια τους να τραγουδάνε της ” λύσης το σκοπό” παράλληλα στήθηκε και το καινούργιο κόλπο με τη σύληψη του Άκη. Εδώ μιλάμε κυριολεκτικά για στάκτη στα μάτια του έλληνα. Ένα θέμα που “τρέχει” από το 2010 το θυμήθηκαν κι’αυτό στο παρά πέντε των εκλογών.
Στημένο κόλπο, στημένη σύληψη, με στημένες κάμερες έξω από το σπίτι του Άκη να περιμένουν να βγεί από το σπίτι να μπει στο αυτοκίνητο να βγεί απο το αυτοκίνητο να μπει στη ΓΑΔΑ και πάει λέγοντας. Βλέποντας το γαϊτανάκι της εμετικής προπαγάνδας σου έρχεται να ξεράσεις το φαγητό που έφαγες. (γενικά με την ορθογραφία δεν τα πάνε καλά.(σύληψη!)Εδώ βλέπουμε και την πρεμούρα τους για τον Άκη έναν καθεστωτικό πολιτικό που έφαγε όσα μπορούσε να φάει κάποιος σαν υπουργός άμυνας…)
http://xryshaygh.wordpress.com/2012/04/18/%CE%BB%CE%B1%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BA%CE%B7/
Τα δελτία όλων των «έγκριτων» τηλεοπτικών σταθμών, παρουσίασαν απόψε τις έντονες διαμαρτυρίες κατά του Πέτρου Ευθυμίου στο Μαρούσι. Σύσσωμο το ΕΝΟΧΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ (από την δεξιά έως την αριστερά), καθώς και οι παπαγάλοι του μνημονίου (ΜΜΕ) έσπευσαν να καταδικάσουν τους Έλληνες που, χωρίς κουκούλες, διαμαρτυρήθηκαν στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος φρόντισε προηγουμένως να ειρωνευτεί εκείνους που μοίραζαν προεκλογικά φυλλάδια. Τέτοιο είναι το θράσος τους! Ακούστηκαν και εγράφησαν ΤΕΡΑΤΟΛΟΓΙΕΣ. Καμία απάντηση δεν έχει νόημα, από την στιγμή που οι εικόνες που τα ίδια κανάλια μετέδωσαν, διέψευδαν τους ίδιους! Όλοι τους βουτηγμένοι στην υποκρισία και το ψέμα, τα απαραίτητα συστατικά δηλαδή, του πολιτικού συστήματος που οδήγησε τον λαό μας στην εξαθλίωση. Νομίζουν ότι με φτηνή προπαγάνδα θα σταματήσουν την Χρυσή Αυγή. Είναι πολύ γελασμένοι. (πραγματικά βουτηγμένοι στην υποκρισία και στο ψέμα!Χρειάζεσαι μπόλικα από αυτά για να παρουσιαστείς όψιμα και προεκλογικά σαν δύναμη που γιαουρτώνει τους καθεστωτικούς
και να μην σε πειράζει κανένας αλλά και να έχεις και τσάμπα τηλεοπτική προβολή και να δίνεις επώνυμη συνέντευξη την μέρα που συλλάβαν 7 άτομα αντιφασίστες γιατί μοίραζαν προκηρύξεις κατά του Χρυσοχοίδη…)
http://xryshaygh.wordpress.com/2012/04/21/%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CF%83%CE%AC%CF%80%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%B1%CF%84/
Μεγάλη ηλεκτρονική δημοσκόπηση του zougla.gr (Μάκης Τριανταφυλλόπουλος), ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Και σ’ αυτή την περίπτωση, τα ευρήματα δείχνουν υψηλότατα ποσοστά για την Χρυσή Αυγή, η οποία συγκεντρώνει το 7,5%. Το κόμμα των Ελλήνων εθνικιστών λαμβάνει ποσοστό 6,9% από πρώην ψηφοφόρους της ΝΔ, ενώ σύμφωνα με τους υπευθύνους της δημοσκόπησης «εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ένα 6% φαίνεται να διαρρέει από το ΠΑΣΟΚ προς τη Χρυσή Αυγή»!
Επίσης, στην Χρυσή Αυγή έχουν κατασταλάξει και οι περισσότεροι από τους πρώην ψηφοφόρους του ΛάΟΣ, το οποίο μένει εκτός βουλής με μόλις 1,8%. (το ξέρουμε ότι η βάση του Καρατζαφέρη είναι ο βασικός αιμοδότης τώρα των ναζιστών.Αυτό κατάφερε ο σαλτιμπάγκος!Να φτιάξει ένα κομματίδιο που ήταν γέφυρα για τους ναζί…)
Συμπέρασμα: Τίποτα δεν μας σταματά – το ποτάμι δε γυρίζει πίσω! (όντως το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!Και το αντιφασιστικό ποτάμι που φουσκώνει μέρα με την μέρα θα πνίξει κι εσάς και τους υποστηρικτές σας…)
http://xryshaygh.wordpress.com/2012/04/21/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B7-zougla-gr-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%B7-75/
Πάνω από 150 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χτες το απόγευμα στις Καμάρες Αιγίου σε μια προγραμματισμένη εκδήλωση από τα μέλη του πυρήνα Αιγίου! Εδώ και μέρες εκατοντάδες πολίτες κι εργαζόμενοι από την περιοχή ζήταγαν να έρθουν σε επαφή με την Χρυσή Αυγή για να ακούσουν από κοντά τις θέσεις μας αλλά και να δηλώσουν πως θέλουν να συστρατευθούν στον Εθνικιστικό αγώνα.
Παρόμοιες αυθόρμητες εκδηλώσεις συμβαίνουν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας κι όλα αυτά παρά τον αποκλεισμό μας από τα ΜΜΕ και την λασπολογία τους και την στιγμή που τα υπόλοιπα κόμματα κάνουν κρυφές συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους. Η μεγάλη ώρα των Εθνικιστών πλησιάζει! (εδώ βλέπουμε πώς εκμεταλλεύται η χρυσή αυγή περιοχές με μηδαμινή πολιτικοποίηση και παράδοση κοινωνικών αγώνων. Εκεί όμως που υπάρχουν στέκια και αγωνιστική παράδοση το έργο τους είναι αφάνταστα πιο δύσκολο και εκεί είναι αυτοί που κάνουν κλειστές και μυστικές συγκεντρώσεις…)
http://xryshaygh.wordpress.com/2012/04/21/%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%B1/
Τα πράγματα είναι απλά: Οι υπεύθυνοι της δυστυχίας ενός ολόκληρου Έθνους, δεν μπορούν να προσφέρουν απολύτως τίποτα. 38 ολόκληρα χρόνια εξαγόραζαν τις ψήφους, ξεπουλούσαν την Πατρίδα και λεηλάτησαν τις ζωές μας. Σήμερα μας ζητάνε και τα ρέστα, αφού προηγουμένως άφησαν πίσω τους καμένη γη, έχουν το θράσος να λένε πως οι ίδιοι θα σβήσουν τη φωτιά που άναψαν. Είναι σαν να περιμένεις από έναν κλέφτη που σου άδειασε το σπίτι, να σου επιστρέψει τα κλοπιμαία. Είναι σαν να πιστεύεις ότι ένας δολοφόνος θα αναστήσει το θύμα του. (ακριβώς!οι δολοφόνοι ναζιστές δεν μπορούν να αναστήσουν τίποτα!)Είναι σαν να θέλεις καλλιγραφία από της μαϊμούς τον πισινό. Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Τα κόμματα που κατέστρεψαν την Ελλάδα θέτουν εκβιαστικά διλλήματα σε όλους για να αρπάξουν την ψήφο και να συνεχίσουν ανενόχλητοι να υπηρετούν τα ξένα συμφέροντα που θέλουν την Ελλάδα προτεκτοράτο και τους Έλληνες εξαθλιωμένους. Έχουμε και τα περίφημα κόμματα της αντιπολίτευσης που επίσης δεν έχουν καταφέρει τίποτα το ουσιαστικό όλα αυτά τα χρόνια… …
Υπάρχουμε και εμείς: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Οι «κακοί» του παραμυθένιου κόσμου τους, στον οποίο πρωταγωνιστούν σπουδαιογελοίοι πολιτικάντηδες, εκδότες και καναλάρχες. Αποκλεισμένοι από τα κανάλια και τις εφημερίδες τους. Μόνοι μας και εναντίον όλων. Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μας λυγίσουν. Όχι μόνο απέτυχαν αλλά σήμερα πλέον σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, όλοι μιλάνε για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Και όταν ανησυχούν τόσο πολύ για την άνοδό μας, εκείνοι που πρόδωσαν τον λαό μας και την Πατρίδα, αυτό σημαίνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Δεν μας ενώνει τίποτα με τις γαλαζοπράσινες «πολυκατοικίες» τους, είμαστε εκείνοι που θα τις γκρεμίσουμε για να ανοίξουμε τον δρόμο προς την ελευθερία.
Το ξέρουν όλοι καλά. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα είναι στην βουλή γιατί οι Έλληνες θέλουν την Πατρίδα τους πίσω. Θα είναι η πρώτη φορά που άνθρωποι καθημερινοί, όπως εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, θα σε εκπροσωπήσουν γνωρίζοντας τα προβλήματά σου, γιατί είναι εργαζόμενοι και όχι ανεπάγγελτοι γόνοι πολιτικών. Όσοι περισσότεροι εκλεγούν, τόσο πιο γρήγορα θα απαλλαγούμε από τις βδέλλες που πίνουν το αίμα μας. Κάνε τον εφιάλτη τους πραγματικότητα και εμείς θα τιμήσουμε την ψήφο σου με τις πράξεις μας. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να ξεβρωμίσει ο τόπος. (παρατηρήστε ότι δεν μιλάνε εδώ για ‘λαθρομετανάστες’ -ζήτημα που δεν εμφανίζεται πουθενά σαν μείζον πρόβλημα στις κοινωνικές έρευνες, με την φτώχεια την διαφθορά και την ανεργία να δεσπόζουν αλλά υιοθετούν έναν χοντροκομμένο αντιμνημονιακό λόγο που λες και έρχεται απευθείας από μια πατριωτική αριστερή ομάδα…)
http://xryshaygh.wordpress.com/2012/04/21/%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BE%CE%B5%CE%B2%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%82-2/
Η Δύση δεν γνωρίζει πλέον την φύση. Δεν αποτελεί για τον Δυτικό άνθρωπο ένα ζωντανό σώμα φτιαγμένο από σύμβολα, Θεούς και τελετουργικές χειρονομίες. Δεν είναι ένας υπέροχος «Κόσμος», στον οποίον ο άνθρωπος κινείται ελεύθερα, ως ένας μικρόκοσμος μέσα στο μακρόκοσμο. Αντιθέτως, έχει αποσυντεθεί σε μιαν αδιαφανή και θανατηφόρο εξωτερικότητα, το μυστήριο της οποίας επιδιώκουν να αγνοήσουν βέβηλες επιστήμες, με τη βοήθεια των ασήμαντων νόμων τους και των μικροπρεπών υποθέσεών τους.
Η Δύση δεν γνωρίζει πλέον την Σοφία. Αγνοεί την μεγαλοπρεπή σιωπή εκείνων που αυτοκυριαρχήθηκαν, την λαμπρή φωτεινή ηρεμία των Προφητών, την υπέροχη ηλιακή πραγματικότητα εκείνων στους οποίους η ιδέα έχει γίνει αίμα, ζωή και δύναμη. Η Σοφία έχει αντικατασταθεί από την ρητορεία της «φιλοσοφίας» και του «πολιτισμού», από το βασίλειο των καθηγητών, των δημοσιογράφων και των αθλητών, από το σχέδιο, το πρόγραμμα και την προκήρυξη. Έχει ενδώσει στη συναισθηματική, θρησκευτική, ανθρωπιστική μόλυνση και στην φυλή των φλύαρων που τρέχουν ολόγυρα σαν τρελοί, εκθειάζοντας την «επίτευξη» και την «πρακτική», επειδή η σιωπή και η θεωρία τους φοβίζουν. (μα από που τα έχουν πάρει αυτά; Από τον Ρόζεμπεργκ βεβαίως βεβαίως, διανοούμενος του ναζισμού που ειδικευόταν να γράφει τέτοιες μυστικιστικές ανοησίες! Η χρυσή αυγή καμώνεται ότι είναι κατά του μηχανιστικού πολιτισμού και ότι αναδεκνύει τα βάθη της ζωής. Στην πραγματικότητα δεν έχουν να πουν τίποτα συγκεκριμένο για την Ζωή και τις λειτουργίες της. Μόνο την σιωπή έχουν να προβάλλουν και καλύτερα!Όταν μιλάνε για την ζωή οι φασίστες καλύτερα να το βουλώνουν!)
http://xryshaygh.wordpress.com/2012/04/22/%CE%B7-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BC%CE%AE/
21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967: «ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ»
45 χρόνια πέρασαν από τότε που οι ερπύστριες των τεθωρακισμένων ηχούσαν στο κέντρο των Αθηνών. Η στρατιωτική επανάσταση βρισκόταν εν εξελίξει. Όσοι δεν είχαν να φοβηθούν τίποτε ήσαν οι καθαροί. Από το άλλο μέρος ο εσμός των κομμουνιστών και των παλαιοκομματικών έμπαινε στον «γύψο». Το πρωί της 21ης απόλυτη τάξη επικρατούσε στην Ελλάδα. Η Επανάσταση είχε πετύχει αναίμακτα. Οι παλαιοί τα θυμούνται όλα αυτά και συγκρίνουν την Επανάσταση της 21ης Απριλίου με τη σημερινή ζοφερή κατάσταση. Και φέρνουν στο μυαλό τους τους πρωτεργάτες της Επανάστασης: τον ταξίαρχο Στυλιανό Παττακό, τον αρχηγό της συνταγματάρχη Γεώργιο Παπαδόπουλο και τον επίσης συνταγματάρχη Νικόλαο Μακαρέζο. Οι νεώτεροι απλώς δεν ξέρουν τι έγινε τότε στην πατρίδα μας. Τούς έχουν πει βέβαια. Αλλά όλα ψέματα.
Η πρώτη πράξη της επαναστατικής κυβερνήσεως ήταν να ανακουφίσει την αγροτιά μας από τα χρέη της. Οι θέσεις εργασίας περίσσευαν επί 21ης Απριλίου. Τούτο φυσικά σημαίνει ότι δεν υπήρχαν άνεργοι. Και βέβαια κανείς στρατιωτικός δεν «έφαγε» χρήματα. Άφησε δε η Επανάσταση την χώρα χωρίς χρέος και με τα ταμεία γεμάτα. (προς αμόρφωτο φασίστα: για τα τεράστια και αμέτρητα σκάνδαλα των απριλιανών υπάρχει κατατοπιστικότατο ιστορικό άρθρο 

«Λαμόγια» … στο χακί – Τα απίστευτα σκάνδαλα της χούντας )

Βέβαια δυστυχώς το 1974 επανήλθε ο παλαιοκομματισμός. Και όλοι βλέπουμε σήμερα πού κατάντησαν την πατρίδα μας τα διάφορα κόμματα. Μέσα σε 38 χρόνια φτάσαμε ήδη στο χείλος της αβύσσου. Δεν χρειάζεται να περιγράψουμε τη σημερινή κατάσταση γιατί όλοι τη ζούμε καθημερινά. Και την αγνωμοσύνη μας τη δείξαμε με το να φυλακίσουμε τους πρωτεργάτες της Επανάστασης. Ο αρχηγός της πέθανε στη φυλακή. Ας ήτανε ζωντανός και εκτός φυλακής εύχονται τώρα οι περισσότεροι συμπολίτες μας. Μόνο αυτός ίσως θα μπορούσε να ξανασώσει την πατρίδα μας, αυτή τη φορά από τα γαμψά νύχια του ΔΝΤ! (μόνο αυτός! αχ ρε Παπαδόπουλε έφυγες νωρίς και ο Μιχαλολιάκος δεν θα τα καταφέρει μόνος του!)
Αλλά ας μην απελπιζόμαστε. Υπάρχει, σαν από θείο θέλημα, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Εμείς, με επικεφαλής τον άξιο αρχηγό μας Ν.Γ.Μιχαλολιάκο, θα ξεβρωμίσουμε αυτόν τον τόπο! Ήδη τα ποσοστά μας ανεβαίνουν. Και μετά τη 6η Μαίου, μέσα από τη Νέα Βουλή, θα καθίσουμε κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ! Και η γη θα τρέμει κάτω από τα πόδια μας! (θα δούμε ποιος θα τρέμει απολειφάδι της χούντας…)
Είμαι ψηφοφόρος από το1989. Έχω σιχαθεί τους Έλληνες βουλευτές. Συζητώντας τις τελευταίες ημέρες με αρκετό κόσμο διαπίστωσα ότι είναι πολύ απελπισμένοι και απογοητευμένοι απ’ όλα τα μεγάλα κόμματα με αποτέλεσμα να θέλουν να ψηφήσουν διάφορα άλλα μικρότερα. Είναι μια ευκαιρία να αλλάξουμε την Ελλάδα. Ο κόσμος ζητά να γνωρίσει μέλη της “Χρυσής Αυγής” και επιβάλλεται ο αρχηγός να προβληθεί από τα ΜΜΕ. Το δικό μου σύνθημα είναι “Προτιμώ την επανάσταση παρά την μετανάστευση”.(κι εγώ! Αλλά η δική μου επανάσταση θα περάσει πάνω από τους νοσταλγούς του Χίτλερ και δεν θα τους έχει μπροστάρηδες…)
Παιδιά, είμαι ένας πρώην ψηφοφόρος του βρωμοπασόκ, τώρα πια είμαι δικός σας ψηφοφόρος. Δαγκωτό κιόλας, από μένα θα έχετε την ψήφο μου και σας εύχομαι πολλούς ακόμα ψήφους και μακάρι κάποια στιγμή και αυτοδυναμία. Εύχομαι ό,τι καλύτερο για τις 6 Μαΐου εκεί θα φανεί πόσο μυαλό έχει βάλει ο Ελληνικός Λαός. Με την νόκη….. (με την νόκη! Το ξέραμε ρε κωλοπασόκοι ότι κάποιοι από σας είσασταν φασισταριά. Τώρα που οι μάσκες έπεσαν, ο καθένας θα δείξει αυτό που πραγματικά είναι…)
είμαι Έλληνας Εθνικιστής και είμαι περήφανος αλλά και πικραμένος μαζί. Ήμουν συμπαθών της Χρυσής Αυγής αλλά ψήφισα το κόμμα Λαός στις περασμένες εκλογές νομίζοντας ότι ο λόγος του προέδρου θα ήταν τίμιος και ειλικρινής. Δυστυχώς άλλα έλεγε και άλλα εννοούσε. Δεν θα πώ περισσότερα γιατί δεν αξίζει πλέον. Παραδέχομαι τον Νίκο τον Μιχαλολιάκο καί επειτα από την βροντερή του παρουσία στο Κοντρα είπα στον εαυτό μου: επιτέλους ένας Εθνικιστής που όχι μόνο δεν ντρέπεται να το λέει, αλλά το βροντοφωνάζει κιόλας! (τα παιδιά του Καρατζαφέρη βρήκαν επιτέλους τον νέο φύρερ τους! Γιατί χωρίς φύρερ δεν μπορούν…Κι αυτόν που βρήκαν είναι ο πιο ξεδιάντροπος και ξεφωνημένος όλων…)
Λόγω του επαγγέλματος (ταξιτζής) στο νομό Κοζάνης και συγκεκριμένα στην Πτολεμαϊδα, καθημερινά συναντάω ανθρώπους που είτε άμεσα είτε έμμεσα λένε ότι θα στηρίξουν την Χρυσή Αυγή με πάθος. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί ο νομός Κοζάνης είναι παραδοσιακά φορέας “πελατειακών σχέσεων” και οι πολιτικές πεποιθήσεις του κόσμου λίγο πολύ γνωστές. Όλοι όμως είναι αγανακτισμένοι με τα μεγάλα κόμματα και αυτό είναι ένα πρώτο θετικό βήμα.Με όσους μίλησα όμως αγαπητέ κε Μιχαλολιάκο είχαν μια επιθυμία: Να συνεχίσεις να τα λές έτσι και όταν θα είναι η Χρυσή Αυγή μέσα στο κοινοβούλιο. (στηρίζω κάτι έμμεσα με πάθος!Το μάθαμε κι αυτό από τους αμόρφωτους φασίστες …Το πρόβλημα όμως κύριε ταξιτζή δεν είναι τι θα λέει ο Μιχαλολιάκος στην βουλή αλλά εσύ που θα κρυφτείς όταν η αντιφασιστική εξέγερση σαρώσει τους χιτλερικούς και τους όψιμους υποστηρικτές τους…)
Μια Ελλάδα Ελεύθερη, Υπερήφανη, Δυνατή μεν, περικυκλωμένη δε από τον υπόλοιπο κόσμο, εκεί όπου οι κυβερνήσεις-μαριονέτες των απανταχού απάτριδων διεθνών τοκογλύφων θα αντιμετωπίζουν τον Τόπο μας ως ένα παράδειγμα προς πλήρη αποφυγή. Αυτή η Ελλάδα, Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, θα είναι ο Φάρος της Ελπίδας, η Επιστροφή των Αιώνιων Ιδεών, το Απόρθητο Κάστρο, θα είναι η Γη, η οποία συσπειρώνει χιλιάδες συνειδητοποιημένους Λευκούς Ανθρώπους σ’ όλη την υφήλιο, σαν ένα μέρος, το οποίο θα αποτελεί την Ιδεολογική τους Πατρίδα, εκεί όπου η ρήση του Ιουλίου Έβολα «Στην Ιδέα αναγνωρίζεται η αληθινή μας Πατρίδα», έστω και αν χρειάζεται πολλή ανάλυση η εν λόγω ρήση (κάτι που θα γίνει προσεχώς), θα βρει την σύγχρονη πραγματοποίηση και δικαίωσή της. Στην Ελλάδα της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης, της Ηθικής, του Αίματος, της Τιμής, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ! ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ! (κείμενο αντιγραφή από κου κλουξ κλάν που θέλουν να μετατρέψουν τις ΗΠΑ σε γη για’ τους χιλιάδες συνειδητοποιημένους Λευκούς Ανθρώπους σ´ολη την υφήλιο’…)
http://xryshaygh.wordpress.com/2012/04/21/mails21042012/
Υπάρχει ένα θεωρητικό θέμα που θα μπορούσε ίσως να γίνει διχαστικό στις τάξεις των Ελλήνων Εθνικιστών. Το θέμα αυτό αφορά την καταγωγή ή την προέλευση των Ελλήνων. Βασικά έχουνεπικρατήσει δύο Σχολές. Η μία βασίζεται στις ιδέες των Ευρωπαίων γενικώς υιοθετείται δε από τον επιφανή ιστορικό μας Κ. Παπαρρηγόπουλο. Υποστηρίζει ότι οιΈλληνες είναι φυλετικά Ινδοευρωπαίοι και προήλθαν από την κάθοδο τέτοιων φύλων στον ελλαδικό χώρο από τη Βόρειο και Κεντρική Ευρώπη, όπως κυρίως των Δωριέων περί το 1100 π.Χ. Η άλλη Σχολή βασίζεται στην εργασία Ελλήνων ανθρωπολόγων της Μεταξικής εποχής με επικεφαλής τον εξέχοντα καθηγητή της Ανθρωπολογίας Ι. Κούμαρη και αργότερα απότον διαπρεπή ανθρωπολόγο Άρη Πουλιανό με το γνωστό βιβλίο του «Η προέλευση των Ελλήνων». Υποστηρίζει δε ότι οι Έλληνες είναι βασικά αυτόχθονες στον ελλαδικό χώρο.
Από το άλλο μέρος όλοι θυμόμαστε την πανευρωπαϊκή κινητοποίηση πριν από μερικούς μήνες με σύνθημα το «Είμαστε όλοι Έλληνες». Πόσοι όμως από εμάς όλους θα μπορούσαν να φανταστούνότι το σύνθημα αυτό, εκτός από μεταφορικό, θα ήτο δυνατόν να εκφράζει και την πραγματικότητα; Και όμως, τούτο ακριβώς φαίνεται να συμβαίνει! Και για να εξηγηθώ, εννοώ μια τρίτηάποψη σχετικά με την καταγωγή των Ελλήνων, βασισμένη στην εργασία του διαπρεπούς Έλληνος εθνικιστού μηχανικού Δ. Δημόπουλου, αποτυπωθείσα στο βιβλίο του «Η καταγωγή τωνΕλλήνων».
Στο βιβλίο του αυτό ο Δ. Δημόπουλος εκθέτει τεκμηριωμένα την άποψη ότι και οι δύο εν αρχή αναφερθείσες θεωρίες είναι σωστές! Συγκεκριμένα ευρίσκει ότι η κοιτίδα όλων των Ευρωπαίων ήτανο ελλαδικός χώρος. Στην πανάρχαιη προϊστορία κατά τον κ. Δημόπουλο η Αρία Φυλή κατοικούσε ακριβώς στην Ελλάδα, ή καλύτερα ταυτιζόταν με την Ελληνική Φυλή. Από τον ελληνικόχώρο λοιπόν σ’ αυτούς τους πανάρχαιους προϊστορικούς χρόνους ξεχύθηκε και κατέκλυσε όλον τον ευρωπαϊκό χώρο, αναμείχθηκε με τα κατοικούντα κατά τόπους φύλα της Λευκής Φυλήςκαι τα συνέδεσε μεταξύ των ωσάν ένα είδος συγκολλητικής ουσίας και οδήγησε έτσι στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Φυλής. Αργότερα κύματα αυτών των Ευρωπαίων επανέκαμψαν σεδιαφορετικούς χρόνους στον ελλαδικό χώρο σαν Αχαιοί και Δωριείς
Προσωπικά θεωρώ τη θεωρία του κ. Δημόπουλου πολύ καλά τεκμηριωμένη. Έχει δε το πλεονέκτημα για εμάς τους Έλληνες εθνικιστές ότι γεφυρώνει τις δύο εν αρχή αναφερθείσες απόψεις καιπρολαμβάνει τυχόν διενέξεις στους κόλπους μας.(να γελάσεις ή να κλάψεις;Έχουμε γράψει αλλού για το πόσο ο φασισμός συνιστά την δολοφονία της ιστορίας και την μετατροπή της σε προπαγανδιστικό κλισέ…Αλλά ότι θα φτάναμε να προωθείται η άποψη ότι οι Δωριείς ήταν εδώ από παλιά και μετά επέστρεψαν για να υποδουλώσουν τα αδέρφια τους σε είλωτες αυτό ξεπερνά την ιστορική φαντασία! Αλλά όταν έχεις για ιστορικές αυθεντίες τους πιο κραγμένους σαλτιμπάγκους της ιστορικής επιστήμης τότε αυτό γίνεται!Μένει μόνο να εξηγηθεί η λύσσα των χρυσαυγιτών κατά των αλβανών που κατά την θεωρία τους είναι παλιά τους αδέρφια! Ο παραλογισμός του παραλογισμού…)
http://xryshaygh.wordpress.com/2012/04/21/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%83/
Αντιμνημονιακοι λαθρομεταναστόφιλοι, μνημονιακοί μεταναστοφάγοι, μετριοπαθείς, «ακραίοι» – πλην δημοκρατικοί – κλπ. Απ΄όλα έχει ο μπαχτσές για να διαλέξει ο Έλληνας ψηφοφόρος. Αρκεί, βεβαίως, να μην επιλέξει τους «λυκανθρώπους», τους «ανθρωποφάγους», τους «εωσφοριστές», τους «χιτλερικούς». Εκεί όλοι συμφωνούν και μιλάνε συνθηματικά για «κίνδυνο εναντίον της δημοκρατίας». Εννοούν, φυσικά, την κλεπτοκρατία τους, που επέτρεπε στις ΜΚΟ και τα κόμματα που τις στηρίζουν να θησαυρίζουν εις βάρος των γειτονιών που πλήττονται από την λαθρομετανάστευση. Εννοούν την μνημονιακή αλητεία που έχυνε κροκοδείλια δάκρυα για τους Έλληνες που μεταναστεύουν και αυτοκτονούν μαζικά. Εννοούν τις πάσης φύσεως κομπίνες, μίζες και ρεμούλες που τόσο καιρό αυτοί έκαναν με τις πλάτες των δημοσιογράφων. (η δική τους ψευδοαντιμνημονιακή αλητεία να ήξεραν πόσο μας οργίζει…Όταν τα φιλαράκια τους και οι ψηφοφόροι τους οι ΜΑΤατζήδες ήταν αυτοί που κράτησαν με αίμα, χημικά και ασταμάτητη καταστολή το μνημόνιο ζωντανό από τις λαϊκές αντιδράσεις…)
Ναι… Αυτή η «δημοκρατία» όντως απειλείται από Εμάς! Όντως απειλείται από την Χρυσή Αυγή και θα κάνουμε τον φόβο σας πραγματικότητα. Ο καιρός του πολιτικού «θεάτρου σκιών» και των πολιτικών καραγκιόζηδων τελειώνει. Ο Λαός ξυπνά και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να το σταματήσετε. Στις 6 Μαΐου, υπό το φως της πανσελήνου, η αλήθεια θα λάμψει και δεν θα δείξει «λυκάνθρωπους». Θα δείξει ότι ο Λαός σας βαρέθηκε και σχεδιάζει να σας κλείσει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Ότι είναι ελεύθερος από τα καπιταλιστικά δεσμά και τις παρωπίδες που του φοράγατε τόσα χρόνια. (άλα τους και ενάντια στα καπιταλιστικά δεσμά οι χιτλερικοί! Όταν δεν ανοίγουν ροζ ξενοδοχεία και δεν εκμεταλλεύονται αλλοδαπούς σε αυτά…) Ο καιρός έρχεται και είμαστε έτοιμοι! Εσείς; (αυτό το ερώτημα είναι σαν δίκοπο μαχαίρι.Τους το επιστρέφουμε!)
http://xryshaygh.wordpress.com/2012/04/21/%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%87%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B7%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF/
Έχουμε δικαίωμα να ομιλούμε περί του Στρατιωτικού Κινήματος της 21ης Απριλίου 1967 στις μέρες μας; Παλαιότερα, πολλοί επέμεναν πως δεν πρέπει να αγγίζουμε το εν λόγω θέμα, ιδίως αν θέλουμε να κάνουμε… υψηλή πολιτική και να καθιερωθούμε εντός του κοινοβουλευτικού τόξου. Σήμερα που ο λαός κατάλαβε απόλυτα την απάτη της ψευτοδημοκρατίας τους, πληθαίνουν διαρκώς οι φωνές που εξυμνούν το Καθεστώς της 21ης Απριλίου. Γι’ αυτό και μόνο το λόγο και προς χάριν της αλήθειας, οφείλουμε μία διεξοδικότερη αναφορά σε αυτό το μείζον εθνικό και ιστορικό θέμα.
Βασικότατο ρόλο στην επιτυχία του Κινήματος έπαιξαν οι Ομάδες Προληπτικής Εξουδετερώσεως Προσωπικοτήτων. Αυτές αποτελούνταν κυρίως από άνδρες της Ε.Σ.Α. και από Αξιωματικούς των Καταδρομών. Την ώρα Κρούσης βρίσκονταν στις εισόδους των κατοικιών των «επιφανέστερων» παλαιών πολιτικών, επέδραμαν ακαριαία, εξουδετέρωσαν αναίμακτα τις φρουρές, συνέλαβαν και οδήγησαν τους κρατουμένους στο στρατόπεδο στο Γουδί. (έτσι για να βλέπουμε ποιοι είναι σήμερα οι υποστηρικτές της ΕΣΑ των χειρότερων βασανιστών που έβγαλε ποτέ δυτικό κράτος μετά το 1945…)
Προσωπικά, έχω τονίσει επανειλημμένως – όσες φορές μου δόθηκε δημόσιο βήμα – πως τον Παπαδόπουλο τον έριξαν οι αμερικανοί,(Κασιδιάρη ξέχασες να μας πεις από πότε ήταν ο Παπαδόπουλος πράκτορας της CIA- aπό το 1948- κι έτσι ξέχασες να απαντήσεις στο βασικότερο, ποιοι τον έφεραν τον μορφωνιό σου…)
http://xryshaygh.wordpress.com/2012/04/21/%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C/
Καλη δυναμη και καλη επιτυχια παιδια. Ενας οψιμος οπαδος της ΧΑ οπως εγω, εχω να σας πω οτι το κινημα δυναμωνει οσο δεν φανταζεστε.Πολλοι ειναι οι οργισμενοι και οι εξαθλιωμενοι, και πολλοι θα ειναι μαζι σας… Και μην κοιτατε μονο τις δημοσκοπησεις, ειναι ενα τμημα της πραγματικοτητας. Κοιταξτε τι λεει ο κοσμος γυρω σας… Δεν λεει κανενας ”ΚΚΕ” ή ”ΣΥΡΙΖΑ”, αλλα ολοι λενε ”Χρυση Αυγη ΡΕ!” αναγνωριζοντας ετσι την τιμιοτητα, την ειλικρινεια και την αταλαντευτη εδω και χρονια σταση σας. (πραγματικά στο ότι είναι ναζιστές το έχουν αναγνωρίσει με τιμιότητα και ειλικρίνεια και αταλάντευτα!)
Πολλοι φοβουνται ή ντρεπονται να το πουνε (για πολλους λογους), (ε όσο να ναι είναι μεγάλο ρεζιλίκι να λες ότι υποστηρίζεις τους ναζί…)αλλα στην καλπη Χρυση Αυγη θα ριξουν. Πιστεψτε το, ξερω πολυ καλα απο πρωτο χερι. (αυτό που δεν ξέρω είναι τι θα κάνουμε στον δρόμο.Εντάξει ένα χαρτάκι θα το ρίξουμε αλλά όχι και ότι θα ρισκάρουμε και το κεφάλι μας…)Ολος σχεδον ο κυκλος μου, οπως κι εγω, ειμαστε πρωην νεοδημοκρατες, εξοργισμενοι και ”στα καγκελα” με την προδοσια και την φτωχια που θελει να μας φερει ο Σαμαρας και η παρεα του. Και πολλοι απο εμας προσπερναμε και τον Καμμενο (ο Καρατζαφερης δεν υπαρχει καν) και ερχομαστε στην Χρυση Αυγη.Καλη δυναμη παιδια. Ολα θα πανε καλα. Στις 7 Μαιου θα ξημερωσει μια αλλη ημερα, μια μερα εθνικιστικη. (με αυτό το πλευρό να κοιμάστε…)
Καλημερα σας κ χρονια πολλα σε ολους… Ειναι η δευτερη φορα που σας στελνω μηνυμα. Περιπου ενα χρονο πριν ηταν η πρωτη φορα, οπου κ εξεφραζα την αγανακτηση μου για τα οσα λαμβανουν χωρα στην Ελλαδα: ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (κυριως) και το θεμα της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.. Δυστυχως δεν εχω γινει μελος ακομα, αν κ θα το ηθελα πολυ. Ειναι η τριτη φορα που θα ψηφισω τη Χ.Α. Μονο που αυτη τη φορα εχω συμπαρασυρει πολυ κοσμο, ο οποιος θα στηριξει σιγουρα με την ψηφο του. Εχω καταστημα στην Ανοιξη Αττικης, γνωριζω σχεδον τους παντες κ το αντιστροφο. Δινω αγωνα καθημερινα λες κ ειμαι εγω υποψηφιος. Φυσικα θα συνεχισω να το κανω ακομα πιο συστηματικα. Εις το επανειδην.. Καλη επιτυχια να εχουμε. (εις το επανειδήν(!). Μετά μας πουλάνε παραμύθια οι ναζί για την φτωχολογιά.Μαγαζί στην Άνοιξη ε;Το μέρος με τα περισσότερα λαμόγια νεόπλουτους...)
Διάφορα «αξιοπρεπή» έντυπα και φυλλάδες που ανήκουν σε γνωστούς βαρώνους προτρέπουν τους ψηφοφόρους να μην πάνε να ψηφίσουν εμφορούμενοι από οργή και θυμό για την κακοδιαχείριση που υπέστη η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια. (φόβος ότι οι ναζί θα απέχουν από την κάλπη…)Θα ήθελα να τους απαντήσω να μην μιλάνε για οργή και θυμό και για κακοδιαχείριση που μας εξαθλίωσε (mea culpa είχε πει πριν χρόνια αυτός που μας καταβαράθρωσε), αλλά για δίψα για πραγματική δικαιοσύνη (όχι αυτή της Αρχής των προσωπικών δεδομένων που είναι δημιούργημα των σοσιαλησταράδων και καλύπτει τις ανομίες τους) και κάθαρση πραγματική. Και η πραγματική κάθαρση θα γίνει όταν μπούνε στη φυλακή (να σπάνε πέτρες) οι εκατοντάδες αδηφάγοι και ανθρωποφάγοι πρωθιερείς (πρωτύτερα δεν τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους) (αλλά μετά κατηγορούμε τα πολιτικά τζάκια ε;)της «αριστερής» (ώς και η «συντηρητική»;; Νέα Δημοκρατία παρίστανε τον αριστεριστή) μεταπολίτευσης και βέβαιά να δημευθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία.(ξεκινώντας από συγγενείς του Μιχαλολιάκου που ήταν στην ΝΔ;)
Θα έλεγα, για να μην γίνονται περισσότερες δαπάνες για να αντιμετωπισθούν τα τρέχοντα προβλήματα, εκεί στις βιλλάρες-ανάκτορα τους να στριμωχθούν οι προς απέλαση λαθρομετανάστες της παγκοσμιοποίησης για μια νέα κοινωνία που ευαγγελιζόταν, συν τοις άλλοις η μεγάλη κυρία Νταλάρα, σύζυγος του «μεγάλου» λαϊκού αοιδού, με τα πολλά ακίνητα και τα κοντά φουστάνια. Θα έλεγα επίσης να κατευθυνθούν και προς την Εκάλη, στη γειτονιά του Τσίπρα, που από μικρός είχε μάθει να κάνει καταλήψεις στα δημόσια σχολεία, (στα δημόσια σχολεία της εκάλης έκανε τις καταλήψεις;Ούτε στοιχειωδη συνοχή δεν έχουν τα παραληρήματα τους!Κι ας μάθουν επιτέλους ότι τις καταλήψεις στα σχολεία τις αποφάσιζαν πλειοψηφικά οι μαθητές!)τα σχολεία της δωρεάν παιδείας του λαού, και μετά μας συνόδευε την Αφρικανή, εμφορούμενος από αισθήματα ανθρωπιστικής αλληλεγγύης, στο Προεδρικό Μέγαρο. Και αυτόν τον πολυπολιτισμό, που ονειρεύοντουσαν τα πλεονεκτικά λαμόγια (πολιτικοί, βαρώνοι, συνδικαλιστές και παπαγάλοι), τον ήθελαν και τον θέλουν για να εξαφανιστούν από την Ελλάδα «οι φασίστες» Έλληνες και στη θέση τους να έλθουν τριτοκοσμικοί που θα τους ευγνωμονούν διατηρώντας τους στην εξουσία για πάντα. (οι φασίστες που πρέπει να εξαφανιστούν είναι αυτοί που όλο αυτόν τον καιρό είτε από την αστυνομία είτε από τα σπίτια τους στήριξαν έμπρακτα το σημερινό φασιστικό καθεστώς που μας εξαθλίωσε όλους. Χάρη στον πολυπολιτισμό αμόρφωτε αγροίκε χρησιμοποιείς το ίντερνετ για να σπέρνεις τα  μισανθρωπικά σου…)
Εύχομαι τα παιδιά που η καρδιά τους είναι γεμάτη Ελλάδα να φέρουν την ανέσπερη Αυγή στον τόπο μας, τσακίζοντας τους διεστραμμένους αναρχομαρξιστικούς γόνους των πλουτοκρατών. (από τα φτωχά δυτικά προάστεια σου γράφω ότι η φτωχολογιά μαζί με τους πλουτοκράτες θα τσακίσει και το συνάφι σου που έχει μαγαζιά στην Άνοιξη και μετά μιλά για πλουτοκράτες…)
Μακάρι ο κόσμος να ξυπνήσει και να κάνει τη σωστή επιλογή στις 6 Μαΐου. Μετά τις εκλογές είπαν θα μας κλείσουν και το κέντρο υγείας στο οποίο υπάρχουν μόνο δύο ιατροί και θα το υποβαθμίσουν σε απλό ιατρείο με δύο αγροτικούς τη στιγμή που δεν υπάρχουν αρκετά δρομολόγια πλοίων που να μας συνδέουν με την ηπειρωτική χώρα αλλά και τα εισιτήρια αυτών είναι πανάκριβα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Πάνε για αφανισμό του έθνους μας. Ο καθένας μας προσωπικά έχουμε την ευθύνη για το μέλλον του τόπου μας και των ανθρώπων του. Εγώ θα κάνω την επανάστασή μου και θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή. Δεν θα συμμετέχω στη γενοκτονία των Ελλήνων! (εσύ θα κάνεις την μεγαλύτερη μαλακία της ζωής σου και δεν θα έχεις μετά μούτρα να κυκλοφορείς. Αν νομίζεις ότι τα κλεισίματα νοσοκομείων δεν αντιμετωπίζονται με λαϊκούς αγώνες αλλά με αβαντάρισμα των ναζί τότε έχεις καεί ήδη και ακόμη δεν το ξέρεις. Σε κάτι ανθρωπάκια σαν και σένα θέλω να ουρλιάξω:ρε πάτε με τα καλά σας;)
http://xryshaygh.wordpress.com/2012/04/22/mails220412/
Φυσικά η Αλήθεια θα λάμψει κάποτε, και δεν είναι δυνατόν να γίνει διαφορετικά! Αλλοίμονο αν θα μπορούσαν να γράψουν την Ιστορία με αυτόν τον ανήθικο και ανέντιμο τρόπο. Η Ιστορία είναι μια επιστήμη και, κατά το πρότυπο του Θουκυδίδη, αντικειμενική. Υπάρχουν βέβαια διάφορες θεωρίες για την ΕΡΜΗΝΕΙΑ της Ιστορίας. Αλλά τα ιστορικά γεγονότα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.(όπως είναι τα ναζιστικά ολοκαυτώματα…)
Μια τέτοια θεωρία είναι και η μαρξιστική, η οποία ερμηνεύει την Ιστορία με υλικούς όρους, όπως η πάλη των τάξεων και η ιστορία των μέσων παραγωγής όσον αφορά το σε ποιά χέρια βρίσκονται. Αν όμως ρίξουμε μια ματιά, ακόμη και φευγαλέα, θα δούμε μαζί με τον Ηράκλειτο ότι «πόλεμος πατήρ πάντων και βασιλεύς». Και «πόλεμος» σημαίνει ότι ο ΕΘΝΙΚΟΣ και ΦΥΛΕΤΙΚΟΣ παράγων βρίσκεται, σε αέναη κίνηση, πίσω από τα ιστορικά γεγονότα. (έτσι μπράβο! Δείξτε μας πόσο γουστάρετε τον πόλεμο και πόσο τον θεωρείται σαν την κινητήρια δύναμη της ιστορίας!Ψηφίστε τους μαλάκες και μετά θα πάρετε για δώρο έναν επιθετικό πόλεμο προς την Τουρκία…)
Ακόμη «πόλεμος» σημαίνει ότι υπάρχουν και πολεμιστές, και ανάμεσά τους οι μπροστάρηδες, τουτέστιν οι ΗΡΩΕΣ, (τουτέστιν δολοφονημένοι άδοξα και μαζικά σε σύγχρονα πολεμικά πεδία…) είναι που συμπαρασύρουν και τούς υπόλοιπους, όπως πολύ σωστά έθεσε το ζήτημα ο Καρλάυλ. Είναι λοιπόν πολύ φυσικό το πλέον ηρωικό έθνος, όπως είναι το ελληνικό, να δεσπόζει στην ιστορική εξέλιξη της ανθρωπότητας!
(εδώ φαίνεται όλο το πολεμοχαρές και αρπακτικό πρόσωπο των ναζιστών και τους πολέμους που ετοιμάζουν αν πάρουν την εξουσία.Ξέχασαν στον ‘ηρωισμό’ τους ότι οι σημερινοί πόλεμοι διεξάγονται με τα πιο υπερσύγχρονα μέσα μαζικής καταστροφής και σε αυτούς ο όλεθρος είναι εγγυημένος για όλες τις πλευρές…)
http://xryshaygh.wordpress.com/2012/04/28/%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B1/#more-111143
Το μόνο σίγουρο είναι ότι στα εκλογικά τμήματα που ψηφίζουν αστυνομικοί, τα ποσοστά μας θα είναι συντριπτικά, καθώς οι άνθρωποι αυτοί είναι οι πρώτοι που βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης και της ισοπέδωσης της χώρας.

(όντως αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και στον επόμενο μαλάκα που θα μου πει ότι ψηφίζει χρυσή αυγή γιατί είναι αντιμνημονιακή θα του τρίψω αυτό το κείμενο τους στην μούρη του. Γιατί χωρίς αυτούς τους κωλόμπατσους που θα ψηφίσουν μαζικά χρυσή αυγή δεν θα μπορούσε να σταθεί κανένα μνημόνιο. Αυτοί έσπασαν κεφάλια για να περάσουν τα μνημόνια..)

http://xryshaygh.wordpress.com/2012/04/27/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC/#more-110993
ΝΔ: Έχει στερήσει από τον εαυτό της την δυνατότητα να κυβερνήσει την χώρα. Παίζει ρόλο διακοσμητικό του πολιτικού σκηνικού, άκρως παθητικό. Κυριαρχείται από ανθρώπους με αποξεραμένους τους γεννητικούς αδένες της δράσης χωρίς ιδεολογία και πιστεύω. Όσα χρόνια κυβερνάει δεν έχει κατορθώσει να ψελλίσει ούτε απόπειρα κριτικού λόγου και έγκυρης αντίστασης στην ιδεολογική τρομοκρατία της Νεοταξίτικης αριστεράς. Κυριαρχούμενη από βαθιά συμπλέγματα μειονεξίας περιφέρεται στην πολιτική σκηνή σαν ηττοπαθής Λευκορώσος χωρίς πολιτικό αντίλογο, κριτική αντιπρόταση, διαφορετική εκδοχή, άλλη οπτική. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι πολιτικά και κοινωνικά ανύπαρκτη, γιατί έχει κυριολεκτικά απορροφηθεί από την κυρίαρχη μόδα του αριστερισμού. (μιλάμε για παράνοια!Η ΝΔ του Σαμαρά που έκανε εμφυλιακή επίθεση στην αριστερά, αυτή που έχει πάρει την ατζέντα της χρυσής αυγής είναι αριστερίστικη!Τι μαθαίνει κανείς στον διεστραμμένο ιδεολογικό κόσμο των χιτλερικών…)Πανικοβάλλεται, κυριολεκτικά τρέμει και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να
χαρακτηριστεί “ελληνοκεντρική”, “εθνικιστική”, “αντιδραστική”. Τα στελέχη της τρέχουν να υιοθετήσουν τη γλώσσα, τα κριτήρια, τις αξιολογήσεις της νεοταξίτικης αριστεράς. Όλο αυτό το συνονθύλευμα που ακούει στο όνομα ΝΔ δεν έχει τίποτα δικό της να αντιτάξει στον ιδεολογικό μονόδρομο της κατεστημένης “προοδευτικής” ασυδοσίας γιατί δεν πιστεύει σε τίποτα, το πνευματικό της κενό είναι ολοφάνερο. (ενώ η δική τους ανορθόγραφη χιτλερική πνευματικότητα σφύζει από ζωή, πρωτοτυπία και ριζοσπαστισμό…)
http://xryshaygh.wordpress.com/2012/04/21/%CF%84%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9/
Όμως αρκετά ασχοληθήκαμε με τα κείμενα τους και τα γράμματα των οπαδών τους. Κάναμε μια ενδεικτική αναφορά μόνο για να αποδειχτούν καλύτερα οι βασικές θέσεις του κειμένου για τον χαρακτήρα, τον προσανατολισμό και την δράση αυτής της συμμορίας. Στο τέλος αυτό που μένει είναι αυτό:

Προς την τελική ευθεία μιας κολοσσιαίας αναμέτρησης. (προς μια αντιφασιστική εξέγερση που θα ανοίξει τον δρόμο για μια μεγαλύτερη κοινωνική…)

Τα τελευταία δυο χρόνια είχαμε αφθονία λαϊκών αγώνων, γενικών απεργιών και κοινωνικών συγκρούσεων. Λαϊκές συνελεύσεις στήθηκαν σε αμέτρητες περιοχές, το πολιτικό ρεύμα της αναρχίας με τις αντιφάσεις και την ποικιλομορφία του ανέβηκε σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και στην νεολαία ενώ η ίδια η εμπειρία της 12 Φλεβάρη έδειξε ότι απέχουμε ελάχιστα από μια ανεξέλεγκτη κοινωνική εξέγερση που θα σαρώσει τις δομές αυτού του καθεστώτος.
Ωστόσο και παρά την άνοδο των κοινωνικών αγώνων σε άνοδο βρίσκεται και η κοινωνική απελπισία, ο κυνισμός και η απογοήτευση προς όλους και όλα. Ανησυχητικό ήταν που το προεκλογικό κλίμα σίγασε σε μεγάλο βαθμό τις κοινωνικές αντιστάσεις, δεδομένο που δείχνει ότι ο κόσμος ακόμη βασίζεται σε εύκολες λύσεις και σε εκλογικές αυταπάτες. Η κατάσταση λοιπόν παραμένει οξύμωρη και αντιφατική. Πλάι στο αίτημα των καιρών να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας καραδοκεί η απελπισία του χρεωκοπημένου μικροαστού που θα ψηφίσει χρυσή αυγή νομίζοντας ότι έτσι θα κάνει κάτι αντισυστημικό και επαναστατικό.
Όπως δείξαμε, ο εκμηδενισμός της χιτλερικής αυγής είναι μόνο το πρώτο βήμα για τον εκμηδενισμό συνολικότερα του φασισμού.Όμως είναι ένα πρώτο βήμα απαραίτητο και αναπόσπαστο από τον γενικότερο αντικαπιταλιστικό αγώνα.
Επειδή αυτή η συμμορία είναι το μακρύ χέρι του παρακράτους.Επειδή εκφράζει ότι πιο απάνθρωπο, διχαστικό και ύπουλο για μια κοινωνία. Επειδή ο ρόλος της στις εξεγέρσεις είναι να τις καταστέλει και να τις συκοφαντεί.Επειδή απειλεί να συγκολήσει την ανθρώπινη σκόνη των αμόρφωτων και κομπλεξικών σε ένα ρεύμα που θέλει να σαρώσει όλη την κοινωνία. Κι επειδή όσο καθυστερούμε να το κάνουμε τόσο αυτό θα γίνεται δυσκολότερο σε θυσίες και αγώνες, το ζήτημα του εκμηδενισμού τους έχει σήμερα την μεγαλύτερη επικαιρότητα και σημασία.
Αν αυτοί θέλουν να μετατρέψουν τις εκλογές και την επόμενη μέρα τους σε πανηγύρι τους που θα βγάλει έξω όλη την συμπιεσμένη βία τους (που αυτοσυγκρατείται τώρα για τις ανάγκες του προεκλογικού αγώνα τους εκτός κάποιων εξαιρέσων…) ξεσπώντας κατά μεταναστών, αναρχικών, αριστερών και σε όποιον δεν τους γουστάρει, εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι μαζικά και ενωτικά να τους τσακίσουμε.
Η πρωτομαγιά πρέπει να έχει αντιφασιστικό χαρακτήρα και το καλύτερο θα ήταν να υπάρχει μια μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση πριν τις εκλογές που θα στόχευε τα γραφεία τους και θα περνούσε από τις γειτονιές που δραστηριοποιούνται ανοιχτά.
Ακόμη όμως κι αν αυτό δεν γίνει, πρέπει σε κάθε περίπτωση να είμαστε έτοιμοι την μέρα των εκλογών να τους διαλύσουμε εκεί που θα πάνε να σηκώσουν κεφάλι.
Είναι άγνωστο τι ποσοστό τελικά θα βγάλει η χρυσή αυγή στις εκλογές.
Ακούγονται ποσοστά που πριν λίγο καιρό θα θεωρούνταν εξωφρενικά.
Είναι βέβαιο ότι ο κόσμος που ενδεχόμενα θα τους ψηφίσει δεν έχει ούτε εμπειρία από αυτούς ούτε ξέρει σε βάθος τα πιστεύω τους.
(και δείξαμε ένα δείγμα του…)
Κάποιοι πιστεύουν για αυτούς ότι είναι οι καλοί σαμαρίτες που βοηθούν τους φτωχούς Έλληνες (βοήθησε σε αυτό η λέρα ο Θέμος ο Αναστασιάδης που στην εκπομπή του με τους κώλους τούς πρόβαλε σαν τέτοιους…)
Αυτός ο κόσμος είναι μεγάλη ανάγκη να μάθει όχι μόνο τι είναι πραγματικά η χρυσή αυγή αλλά και σε τι μπελάδες θα μπει ο ίδιος υποστηρίζοντας την. Θα βρεθεί μέσα στην δίνη ενός εμφυλίου μεταξύ φασιστών-αντιφασιστών (γιατί μαζικό εκλογικό ποσοστό της χρυσής αυγής φέρνει αυτόματα έναν τέτοιο εμφύλιο) στον οποίο θα πρέπει αναγκαστικά να πάρει θέση και να στηρίξει τους φασίστες με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο; Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών φοβόταν να κατέβει έστω σε μια διαδήλωση. (Φοβόταν τα ΜΑΤ που η πλειοψηφία τους ψηφίζει χρυσή αυγή!)Θα είναι σε θέση να μαχαιρωθεί για τους φασίστες; Ας το γνωρίζουν αυτό εκ των προτέρων ώστε μετά να μην γκρινιάζουν για τις συνέπειες της επιλογής τους….
Γιατί όσο αυτοί έχουν ονειρώξεις ότι επιλέγουν κάτι ‘επαναστατικό’ διαλέγοντας το ψηφοδέλτιο της χρυσής αυγής, η κοινωνία είναι ήδη σε πολεμική ετοιμότητα να τσακίσει τα θρασύτατα κωλόπαιδα του καθεστώτος.Ανάμεσα σε αυτά και τους επίδοξους ναζί που στελεχώνουν τα σώματα ασφαλείας στα οποία στηρίχτηκε για να επιβιώσει αυτά τα δυο χρόνια το καθεστώς…
Η 7 Μάη λοιπόν ξημερώνει πολλά.
Η βαθιά κρίση του συστήματος έφερε τα πράγματα στην κόψη τους. Από την μια οι αυτοργανωμένες προσπάθειες, οι λαϊκές συνελευσεις, τα δίκτυα χωρίς μεσάζοντες, η ανερχόμενη κοινωνική αλληλεγγύη που χρειάζεται να δεκαπλασιάσουν τις ενέργειες τους προκειμένου να σταθούν σαν βιώσιμη εναλλακτική κοινωνική λύση και από την άλλη το τέρας του ναζισμού που εκμεταλλεύεται με τον πιο χυδαίο τρόπο την απελπισία του κόσμου και την αμορφωσιά του για να φέρει τον κοινωνικό όλεθρο.
Στον δρόμο για να τσακίσουμε αυτό το καθεστώς. αυτό φέρνει από τα σάπια σπλάχνα του τους χιτλερικούς σαν το πιο βίαιο ανάχωμα του.
Να τσακίσουμε και το ανάχωμα και το καθεστώς. Είναι κάτι που μας ζητάται επιτακτικά από τις επόμενες γενιές στις οποίες έχουμε να απολογηθούμε για το τι κάναμε στο παρόν μας…


Περαιτέρω διάβασμα

Δυο κλασικά βιβλία για την ανάλυση του φασιστικού και γενικότερα του ολοκληρωτικού φαινομένου είναι το ολοκληρωτικό σύστημα της Χάνα Άρεντ και η μαζική ψυχολογία του φασισμού του Βίλχελμ Ράιχ.Και τα δυο υπάρχουν στην βιβλιοθήκη του ιντιμίντια και είναι απαραίτητα αναγνώσματα. Η Άρεντ κάνει ορθά μια διάκριση που δεν κάνει ο Ράιχ και ξεχωρίζει τον φασισμό από τον ναζισμό. (συγκεκριμένα θεωρεί τον ναζισμό σαν την ολοκληρωτική φάση του φασισμού και εξαιρετικά πιο φονικό και επικίνδυνο από τον απλό φασισμό) Ο Ράιχ από την άλλη είναι μάστορας στην αποκάλυψη των ψυχολογικών φαινομένων που συντηρούν και θεριεύουν τον ναζισμό και ειδικότερα στην σύνδεση της αυταρχικής οικογένειας με το μαζικό φασισμό. (κάτι που η Άρεντ δεν έχει τις γνώσεις και την εμπειρία για να κάνει)

Κείμενα που δείχνουν όψεις της χρυσής αυγής είναι αυτά:
κάνετε κλικ στον τίτλο:

Τα παιδιά του Χίτλερ με στολή “Χρυσής Αυγής” (η ναζιστική φύση της Χρυσής Αυγής)
Φάκελος Χρυσή Αυγή (εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη μελέτη πάνω στην ιστορία και τις πεποιθήσεις που επιμελώς κρύβει η Χρυσή Αυγή για να κερδίσει ψήφους)
Το βιβλίο “Γκρεμίζοντας τον μύθο της Χρυσής Αυγής” από πρώην χρυσαυγίτη
http://www.mediafire.com/?3u3da57cuu8n813
και δύο άρθρα:
και ένα από το INDYMEDIA με “αλληλοκαρφώματα” ακόμα και υπόνοιες για “ροζ-παρεκλίσεις” από νυν-πρώην χρυσαυγίτες και από άλλους ακροδεξιούς χωρούς..
Κάποια δικά μου κείμενα για το θέμα είναι αυτά:




Αναδημοσίευση από τους Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα

1 σχόλιο:

  1. Εμείς προσπαθήσαμε να δώσουμε επιχειρήματα σε συντρόφους για νααντιμετωπίσουν την καπηλεία:


    -Μπορεί ένας Πόντιος να είναι χρυσαυγίτης;;;;;

    http://pontosandaristera.wordpress.com/2013/01/02/hrisi-avgi-3/

    Αιτίες εμφάνισης του νεοναζισμού στην Ελλάδα

    http://pontosandaristera.wordpress.com/2013/01/09/stavros/


    Πόντος και Αριστερά

    ΑπάντησηΔιαγραφή